Home Beauty Scheren … doe je zo

Scheren … doe je zo

Geschreven door Vega Lifestyle
Scheren - bikini lijn scheren - oksel scheren

Scheren

Scheren is denk ik wel de meest bekende methode als het om ontharen gaat. Het is gemakkelijk, snel en pijnloos, toch? Scheren blijkt meestal toch een lastiger klusje dan we denken. En als je het niet goed doet, is het helemaal niet pijnloos. Met deze tips wordt scheren een eitje.

Hoe kun je het beste scheren?

Een goede voorbereiding is al het halve werk! Uiteraard is het belangrijk dat de scheermesjes goed scherp zijn. Om huidirritaties te voorkomen kun je het beste met de haarrichting mee scheren. Het resultaat is iets minder glad, maar je voorkomt wel irritaties. Druk ook niet te hard, dan voorkom je ingegroeide haartjes die jeuk veroorzaken. Trek tijdens het scheren met een hand de huid glad. Je kunt er dan beter bij en hebt minder kans op sneetjes.

Bikinitijd

De zomer is weer in zicht: bikini- en zwembroekentijd. Steeds meer mannen en vrouwen scheren hun oksels en schaamhaar, maar dit vereist wel enige finesse. Of je nu man of vrouw bent, het proces is hetzelfde. Hoe kun je het beste scheren en huidirritatie voorkomen?

Verzacht eerst de haartjes

Het beste kun je het scheergebied eerst warm maken. Dit kun je bijvoorbeeld onder de douche of in bad doen. Door de warmte wordt niet alleen de huid, maar worden ook de haarwortels en de haartjes een stuk zachter. Hierdoor is het prettiger en gemakkelijker om te scheren. Dan voelt het na het scheren ook een stuk prettiger. 

Dode huidcellen verwijderen voor het scheren

Wil je het echt helemaal perfect doen dan kun je voor je gaat scheren eerst nog de dode huidcellen verwijderen. Als je de huid eerst exfolieërt (scrubt), dan zorg je ervoor dat alle haartjes net gelijnd, en alle dode huid verwijderd worden. Hierdoor kun je gladder scheren en heb je een kleinere kans op wondjes tijdens het scheren. Dus als je tijd hebt, dan verwijder je eerst alle dode huid!

Scheerproducten

Breng voor het scheren eerst het product aan waar je mee wil scheren. Laat dit product even goed intrekken voordat je gaat scheren. Dit zorgt er voor dat de te scheren haren (haartjes) zachter worden en zo gemakkelijker te scheren zijn.

Producten om mee te scheren:

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

2 Reacties

Ontdek je innerlijke vegan beauty | Vega Lifestyle Magazine juni 15, 2020 - 10:57 am

[…] Scheren … doe je zo […]

Reply
Verkleurde nagels ... Wat zijn de oorzaken? | Vega Lifestyle Magazine september 2, 2020 - 3:52 pm

[…] Scheren … doe je zo […]

Reply

Laat een berichtje achter