Ontdek je innerlijke vegan beauty

Vegan beauty - serum - wat is een serum?

Blijf je innerlijke vegan beauty koesteren met vegan cosmetica

Een vegan lifestyle geeft een goed gevoel. Door je voedingspatroon en je kledingkeuze spaar je het milieu en dieren. Dat is een boost voor je innerlijke beauty. Dit gevoel kun je versterken door ook je buitenkant in vegan style te laten stralen. Hoe? Nou, door gewoon te kiezen voor de juiste dierproefvrije en veganistische producten. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om je huid te verzorgen, je haar te wassen en je mooi te maken met make-up zonder dat daar ook maar enig dierlijk leed aan te pas komt.

Frances Power Cobbe: een pionier in de strijd tegen vivisectie

De ruime keuze aan vegan verzorgingsproducten en make-up is te danken aan een jarenlange strijd tegen dierenleed. Cruelty Free International is al decennia de drijvende kracht hierachter. De organisatie werd in 1898 in het Engelse Bristol opgericht door Frances Power Cobbe. De naam was toen nog British Union. Frances en haar bondgenoten richtten zich eerst op het stoppen van vivisectie op honden. Nu meer dan honderd jaar later heet de organisatie Cruelty Free International en heeft het wereldwijd veel bereikt en veel dierenleed weten te stoppen. Door onderzoek te doen naar dierenmishandeling in laboratoria en door belangrijke juridische stappen te nemen heeft de organisatie voor meer bewustwording gezorgd. Daarnaast schakelt Cruelty Free International wetenschappelijke expertise in voor het vinden van alternatieven voor dierproeven. Ook biedt de organisatie ondersteuning aan ondernemingen die zonder dierenleed werken.

Van Cruelty Free naar vegan

Het resultaat van pionier Frances Power Cobbe ervaren we vandaag. Cruelty Free-producten worden steeds zichtbaarder en makkelijker te verkrijgen. Maar let op! Voor een veganistische levensstijl is Cruelty Free niet genoeg. Al wordt er bij het onderzoek en het produceren van de make-up of het verzorgingsproduct niet op dieren getest, er kunnen nog wel dierlijke ingrediënten zijn gebruikt. Iets wat je als veganist koste wat het kost wilt vermijden. Bovendien draait het bij veel veganisten al lang niet meer alleen om dierenwelzijn. Ook het milieu en onze gezondheid doen mee. Zo wordt het houden van vee in verband gebracht met de verandering van het klimaat. Verder eten we liever geen hormonen en antibiotica. Bovendien gaan we chemicaliën uit de weg. Het is dus logisch dat we ook alleen puur natuurlijke en onschadelijke producten op ons gezicht willen smeren. Producten die bovendien geen dierlijke bestanddelen bevatten en niet op dieren getest zijn.

Motiveer make-upmerken om hun vegan lijn uit te breiden

Het kan ook zijn dat je favoriete make-upmerk al een vegan aanbod heeft. Er zijn namelijk merken waarvan een deel van het assortiment 100 procent vegan is. Sommige onlineshops hebben de vegan producten van verschillende merken al voor je verzameld. Check bij Douglas deze selectie van beautyproducten die passen bij een vegan lifestyle en ideaal zijn voor je innerlijke vegan beauty.

Het aanbod aan vegan cosmetica: gevarieerd en ook betaalbaar

Maar bij welke cosmeticamerken kun je het beste terecht? Je wilt immers niet de kans lopen dat er toch dieren of chemicaliën aan te pas zijn gekomen. Gelukkig bestaat er een Vegan Keurmerk voor cosmetica waarmee je een vegan product snel herkent. Nog eenvoudiger wordt het als je je richt op brands die volledig vegan zijn. Zo hoef je niet elk potje te controleren en kun je gewoon lekker vrij shoppen. Ontdek bijvoorbeeld de producten van Milk Makeup. Heel het assortiment van dit merk is behalve vegan ook vrij van parabenen. Goed om te weten, want een vegan cosmeticaproduct betekent niet automatisch dat het vrij is van chemicaliën. Dus wil je die vermijden dan zul je daar ook op moeten letten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Ontdek je innerlijke vegan beauty

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *