Vegan zuivel

Vegan zuivel alles over plantaardige zuivel.

Veganisme is niet meer weg te denken anno 2019 en is een keuze die steeds meer mensen maken. Het aanbod in de winkels wordt steeds groter, zo ook de behoefte om zelf de lekkerste veganistische zuivelvervangers te maken. Dit praktische boek laat niet alleen zien hoe, maar geeft ook talloze variaties waardoor zelfgemaakte plantaardige zuivelvervangers nooit vervelen.

Wat vonden wij van het boek?

Het boek ziet er mooi uit. Het is boek is goed en duidelijk omschreven. Hoe maak je iets. Welke noten gebruik je waarvoor. ‘Boter’ kun je maken van diverse noten en zaden of op basis van kokos: elke variant heeft z’n specifieke eigenschappen. Zo is hazelnotenboter uitermate geschikt om te bakken of voor het aanmaken van dressings terwijl pecannotenboter zich juist goed leent voor het maken van desserts. Er staan heel veel recepten in, maar ook heel veel informatie. Hoe maak je plantaardige melk, yoghurt, boter, kaas en heerlijke dips. Alles is goed stap voor stap omschreven.

Als je van lekker kazen en dips houdt is dit boek echt een aanrader. Wij hebben er veel inspiratie uitgehaald om zelf lekkere kaasjes te maken. Ook voor de melk en yoghurt is er voldoende uitdaging, wij zijn vooral met de kaasjes en dips bezig geweest. Ook staan er een aantal overheerlijke toetjes in …

Samenvatting van het boek vegan zuivel:

‘Boter’ kun je maken van diverse noten en zaden of op basis van kokos: elke variant heeft z’n specifieke eigenschappen. Zo is hazelnotenboter uitermate geschikt om te bakken of voor het aanmaken van dressings terwijl pecannotenboter zich juist goed leent voor het maken van desserts.

Maak diverse soorten melkvervangers, yoghurts en kazen; lekkere roomkaas of de perfecte vervanger van Parmezaanse kaas. ‘Vegan zuivel’ geeft goede uitleg over de diverse basisproducten die nodig zijn om zuivel te vervangen en de benodigde keukenapparatuur. Als bonus geeft het boek recepten voor het maken van koekjes, taarten, ijs, karamelsaus en meer.

Handig om te weten:

  • Auteur Emelie Holm
  • Redacteur Jason Lang
  • Uitgever Good Cook B.V.
  • Ook te koop bij bol.com vegan zuivel
  • ISBN: 9789461432209

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.