Pubers en hun mobiel …

pubers en mobiel

We zitten steeds vaker op onze mobiele telefoon. Onze pubers al helemaal. De mobiel is hen alles. Zo is de mobiel belangrijk voor hen sociale contacten, appen en bellen. Daarnaast spelen ze games, kijken ze films (Netflix, You tube), luisteren muziek op hen mobieltjes. Ook voor school is het een belangrijke tool. Via een speciale app, kunnen ze hen lesrooster zien. Elke wijziging van die dag komt in die app te staan. Ook het huiswerk wat ze moeten maken staat in deze app.

Sociale contacten met je mobiel

De telefoon van je puber moet natuurlijk wel beschikken! Even een appje sturen naar die en ook eentje naar die. En dan nog de klassen app en nog vele andere app groepjes waar ze in zitten. En ook op school is het internet van school niet altijd even goed, zeker niet als je er met zoveel opgaat. Dan is een eigen internetbundel wel zo fijn. Er zijn verschillende abonnement mogelijkheden. Er zijn zoveel keuzes je kunt op Sim Only vergelijken heel makkelijk kijken wat het beste bij jouw puber past.

Waar wij vroeger moesten wachten tot we face to face contact hadden. Om dingen te overleggen. Gaat nu bijna alles via WhatsApp. Ze hebben vooral online contact met hen vrienden, als ze thuis zijn. Ze bellen elkaar via WhatsApp om samen te gamen bijvoorbeeld. En als ze iets willen weten of afspreken, dan sturen ze even snel een berichtje.

Huiswerk

Waar wij vroeger een papieren versie van ons lesrooster voor in onze agenda’s hadden geplakt. Hebben ze tegenwoordig een super handige app voor op hen mobiel hiervoor. Op de school van onze pubers is dit Magister. Elke wijziging wordt in deze app vermeld. Wij hadden vroeger een telefoonketting, als het eerste uur uitviel belde de mentor de 1e van de lijste en die de 2e en die dan weer de 3e etc.. Nu hoeft er niet meer gebeld te worden. Het lijkt super handig, alleen soms valt een kwartier voor tijd het eerste uur uit en dan is bijna iedereen al op school. Ook het huiswerk staat in deze app in een handig overzicht per vak handig weergegeven.

You Tube

Pubers zijn dol op You Tube. Een aantal favorieten hier zijn o.a. Enzo Knol, Dylan Haegens, stuk tv en nog vele anderen waarvan ik de namen niet kan onthouden. Let wel op dat You Tube erg veel internet gebruikt. Ze kunnen dit het beste op een wifi netwerk kijken.

Games

En gamen op je telefoon is ook erg leuk. De spellen zijn ook nog eens uitdagend en leerzaam … En grote kans dat hen You Tube idolen hetzelfde spel ook spelen. Sommige spellen gebruiken ook veel internet, deze spellen kunnen ook het beste op een wifi netwerk gespeeld worden.

Bellen

Niet altijd is het internet even goed en stabiel. Daarom is via WhatsApp bellen niet altijd mogelijk. De belfunctie is wel erg belangrijk en soms ook erg handig. Zo kan het er fijn zijn als jouw puber je kan bellen als er iets aan de hand is. Of als ze een keer iets later thuis zijn, omdat het feestje uitloopt. Dan is het wel fijn als je even kan bellen en om te weten dat ze daar nog zijn. Dan wil je niet het risico lopen dat net het bel tegoed op is, of ze door de belbundel heen zijn. Daarom is Onbeperkt bellen bij Simyo ideaal.

Waarschijnlijk mag jij niet meer meekijken op de mobiel van je tiener?! En dat past helemaal bij de leeftijd. Toch is het super belangrijk om met ze in gesprek te blijven. Momenteel is de site Omegle erg populair onder de tieners. Zo lijken veel tieners Omegle op te zoeken op internet van ‘horen zeggen’. Maar wist je dat Omegle brengt tieners in aanraking met porno …

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

3 thoughts on “Pubers en hun mobiel …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *