Vegan zomerse tempeh maaltijdsalade!

vegan salade - veganistische maaltijd salade - vegan eten - veganistisch recpet

De zomer staat weer voor de deur en wanneer het warm weer is, zit je ’s middags niet te wachten op een ‘zware’ maaltijd. Een vegan maaltijdsalade is veel lekkerder, al helemaal wanneer de temperaturen boven de 30 graden Celsius uitstijgen. Een salade met sla, komkommer en tomaat vult alleen niet zo. Een van de beste vegan tips voor een gezonde en vullende salade: het toevoegen van tempeh! Onderstaande tempeh maaltijdsalade is een waar genot. De ingrediënten zijn voor een salade voor 1 persoon.

Wat heb je nodig voor deze vegan maaltijdsalade?

  • 125 gram tempeh
  • 2 handen sla naar keuze (ik koos voor gemengde sla)
  • 2 Sneetjes brood naar keuze
  • 1 tomaat in schijfjes gesneden
  • Een kwart komkommer in plakjes
  • Sesamzaadjes als garnering

Voor de tempeh marinade

  • ¼ theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

De vinaigrette

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte azijn
  • Een snufje zout en peper

Hoe bereid je deze vegan maaltijdsalade?

Marinade

Allereerst begin je met de tempeh. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Snijd de tempeh in blokjes en doe deze in de kom met de marinade. Laat het een paar uur marineren in de koelkast.

Vinaigrette

Terwijl de tempeh marineert, kun je alvast de vinaigrette maken. Doe de ingrediënten in een kommetje en meng het geheel. Zout en peper is naar smaak, dus je kunt na het proeven altijd meer toevoegen.

De vegan maaltijdsalade

Snijd de tomaten, de komkommer en meng dit met de sla. Doe dit in diep bord, zodat je straks de andere ingrediënten bovenop de salade kunt leggen.

Tempeh bakken

De tempeh lekker gemarineerd? Zet dan een koekenpan op middelhoog vuur en laat twee eetlepels olijfolie heet worden. Voeg nu de tempehblokjes toe en bak in ongeveer 5 minuutjes knapperig. Draai de tempehblokjes geregeld om zodat alle kanten lekker gebakken zijn.

Eetsmakelijk!

Rooster nu de twee sneetjes brood en snijd deze in reepjes. Leg de tempeh en de sneetjes brood op de sla, giet de dressing eroverheen en garneer met sesamzaadjes. Eetsmakelijk!

Deze blog is geschreven door Jaro Broeklander. Jaro heeft zelf ook een leuke vegan blog.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Vegan zomerse tempeh maaltijdsalade!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *