Vegan curry madras

veganistische curry - vegan curry - curry - vegan recept

Curry gerechten wij zijn er dol op. In Nederland worden de curry’s dan ook steeds populairder. Op veel (food)blogs, in tijdschriften en kookboeken kun je wel een of meer recepten vinden. Wij delen ook regelmatig een vegan curry op onze site. In Nederland noemen wij al snel alles wat gekruid en sausachtig is een curry. Maar wat is een curry nu precies?

De curry kent zijn oorsprong in India. Door de handel is het gerecht verspreid naar andere landen. Eerst naar landen zoals Sri Lanka, Thailand en Maleisië. Door de Indiërs die over de rest van de wereld gingen wonen. Is het gerecht steeds verder verspreid. En zo ook in Nederland.

Verse curry maken

Nu zijn wij altijd wel erg van alles vers maken. Dan weet je precies wat erin zit en vooral wat niet (suikers, veel zout etc.). Wat een curry zo lekker en leuk om te maken maakt is dat een curry ontzettend veelzijdig is. Je bent helemaal vrij om je eigen hoofdingrediënten zoals vleesvervangers en groenten te kiezen. En er zijn zoveel lekkere kruiden om zelf een overheerlijke curry mee te maken. Er zijn wel een paar basis ingrediënten die een curry dan ook een echte Indiase curry maken. Wat zijn dan deze basis ingrediënten? Ui, knoflook en gember. Dit zijn de ingrediënten die volgens de Indiërs zeker in een curry thuis horen.

vegan curry - vegan curry madras - veganistische recept

Veganistische curry madras, wat heb je nodig?

 • 2 grote uien
 • 3 wortels
 • 1/2 courgette
 • 2 tenen knoflook
 • 1 cm gember (moet je nog aan de smaak van gember wennen doe dan een halve centimeter)
 • 200 gram verse kikkererwten
 • thee lepel paprikapoeder
 • twee theelepels madras kruiden (wij hadden die van Euroma)
 • kokosmelk

Vegan curry madras hoe maak je het?

 1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde ui in een paar minuutjes licht goudbruin, zorg dat de ui niet aanbakt. Voeg de knoflook, gember toe.
 2. Snijd de wortels in blokjes en voeg aan het geheel toe.
 3. Voeg de kikkererwten toe aan het geheel en laat lekker door pruttelen.
 4. snijd de courgette in stukken en voeg deze ook toe aan de pan.
 5. Voeg de kruiden toe, de paprikapoeder en de madras kruiden. Roer alles goed door en laat even door koken
 6. Voeg tot slot de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 10 a 15 minuten pruttelen.

Wat serveer je dan bij een curry?

Een curry is een onderdeel van de maaltijd. De meeste mensen eten een curry met rijst. Je kunt er verschillend soorten rijst bij serveren. Ook (naan)brood wordt regelmatig bij een curry geserveerd. Met het brood kan je heerlijk dippen in je curry en de rijst kan je er lekker doorheen mengen.

Dit zijn ook lekkere recepten …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

2 thoughts on “Vegan curry madras

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *