Hoofdluis hoe kom je er snel weer vanaf?

luis - luizen - hoofdluis - kriebelbeestjes - vegan middeltjes tegen luizen

Sorry, het begint je nu waarschijnlijk overal te jeuken! Zodra je alleen maar denkt aan hoofdluis, begint het meteen overal te jeuken. Wat zijn luizen? Heb je het vermoeden dat jij of de kinderen hoofdluis hebben? In dit artikel vertellen we je er alles over. Wat zijn luizen en hoe kom je er snel weer van af.

Wat zijn Luizen?

Luizen zijn parasieten. Er zijn verschillende soorten luizen. In dit artikel gaan we het hebben over hoofdluis. Deze de naam verklapt het al … Zitten op je hoofd. De kleine beestje leven van mensenbloed. Hoofdluis is in principe niet gevaarlijk. Ze zijn wel heel erg vervelend. Ze bijten in je hoofdhuid om er bloed uit te zuigen. Door die beetjes komt er een soort gif (speeksel) in je bloed en dat kan enorme jeuk veroorzaken. Het is belangrijk om luizen zo snel mogelijk te bestrijden, omdat ze door het krabben infecties kunnen veroorzaken. Hoofdluis wat is het en hoe kom je er snel weer vanaf?

Wat zijn neten?

Neten zijn de eitjes van een luis en zijn ongeveer één millimeter groot. Je kunt ze herkennen aan hun grijswitte of doorzichtige kleur. Neten lijken op het eerste gezicht erg op roos. Het grote verschil is, dat neten aan het haar vast kleven. Terwijl roos juist los zit op de hoofdhuid.

Hoe weet je dat je hoofdluis hebt?

Door de hoofdhuid en haren te controleren. Dit kun je bij iemand anders doen en door iemand anders bij jezelf. Wat ook erg fijn is een vel wit papier of in de badkamer bij een witte wasbak. Ga er met je hoofd boven hangen en ga met je vingers over je hoofdhuid en door je haar. De luizen vallen dan vanzelf naar beneden. Je ziet ze dan op de witte ondergrond erg goed. Twijfel je of het hoofdluizen zijn? Ga er met de camera van je telefoon boven hagen en zoom zover mogelijk in.

Hoe kom je van de hoofdluis af?

Hoofdluis om er weer van af te komen is het advies vooral kammen, kammen en nog meer kammen. Wat ook erg goed werkt is XT luis, dit is volledig vegan en werkt al na 1x gebruik. Of olie, koop een goedkope olie (zonnebloemolie bijvoorbeeld) en een badmuts. Je moet wel echt in de badkamer blijven … Doe doe zoveel mogelijk olie op je hoofd en doe de badmuts op. Laat dit 20 minuten inwerken. De olie loopt onder de badmuts vandaan, vandaar dat je het beste in de badkamer kunt blijven. De luizen stikken door de olie. Je kunt ze er daarna zo uit kammen. Gebruik bij het kammen wel een speciale luizen kam. De tandjes staan dicht bij elkaar zodat erg geen luis kan ontsnappen en ook de neten worden meegenomen.

XT luis Once

Veel simpeler en handiger werkt XT luis. Weet wat je huid eet …

  • Hexagon voor aan de muur
  • Ontdek je innerlijke vegan beauty
  • Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *