Veganistische romige preisoep

vegan soep - vegan preisoep - preisoep

Eigenlijk gebruiken wij prei vooral voor pasta’s, lasagne, en roerbak gerechten. Nu wij deze heerlijke romige preisoep ontdekt hebben … Staat prei nog vaker op het menu. Het is een heerlijke vullende maaltijdsoep. Die je kunt eten als voorgerecht, lunch of met brood als complete maaltijdsoep. En net als alle andere soepgerechten is deze soep ook zo klaar.

Wat heb je nodig voor deze vegan preisoep?

  • 2 uien
  • 500 gram prei
  • 1,5 liter water met 2 bouillon blokjes erin
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • teentje knoflook
  • vegan crème fraîche

Hoe maak je deze veganistische preisoep?

  1. Begin met het snijden van de uien. Dit hoeven geen hele kleine stukjes te worden. Fruit deze vast in de pan.
  2. Snijd de prei in ringen en voeg deze aan de pan toe. Goed roeren en voeg ook de kerriepoeder en het geperste knoflookteentje toe. Laat dit even een paar minuten fruiten.
  3. Voeg het water met de bouillon blokjes toe en laat de soep ongeveer 15 minuutjes pruttelen.
  4. Zet het vuur uit en pureer het geheel.
  5. Bij het serveren de crème fraîche er door roeren.

Veganistische variatie tips:

Zelf hou ik erg van variatie en deze basis is gewoon super lekker.

  • Voeg vegan gebakken spekjes toe.
  • Mosterd door de Crème fraîche is ook erg lekker. En het mooie is dat je dit per persoon kunt aanpassen. Roer een theelepel (of anders naar wens) door de crème fraîche.
  • Aardappel toevoegen aan de groente. Door de aardappel vult de soep meer. Als je een maaltijd soep wilt is dit wel erg lekker. Door de aardappel wordt de soep nog romiger. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Doe deze voor de ui in pan en laat het alvast een beetje bakken. Snijd dan de ui en voeg die erbij enzovoort.
  • Je kunt ook vegan zalm of garnalen (volgens mij zijn er vegan garnalen) toevoegen aan het geheel.

Dit is ook leuk om te lezen:

Tip voor een handige facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *