Vegan gazpacho

Gazpacho - vegan Gazpacho - koude soep - vegan soep

De temperaturen lopen op deze week! En de warmste dag van de week moet nog komen … Dan is gazpacho echt ideaal. Voor een licht diner of heerlijke lunch, met een maaltijdsalade of wat geroosterd brood.

Wat is Gazpacho?

Gazpacho is een echte klassieker in Spanje. . Het wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, maar in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Het is een echte koude soep, Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. Deze soep kan op elk moment van de dag. Als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapas of gewoon lekker als tussendoortje. Je kunt de soep drinken uit een glas of eten met een lepel, dat is net wat jezelf wil of hoe het geserveerd wordt.

Wat heb je nodig voor 1,5 liter? Hier kun je 6 glaasjes uithalen

gazpacho - vegan soep
  • kilo trostomaten
  • rode paprika
  • een kleine of halve rode ui
  • sap van een halve citroen
  • teentje knoflook
  • halve komkommer
  • zout en peper naar eigen smaak
  • takje basilicum

Hoe maak je het?

  1. Snijd de tomaten, paprika, komkommer en ui in stukken
  2. Doe nu de gesneden groenten samen met het teentje knoflook, de citroensap en de zout en peper in de blender of pureer met de staafmixer. Tot een mooie egale soep. Proef even of de smaak zo goed is of dat je er nog iets aan toe wil voegen. Koken is proeven en uitproberen! Zet de soep nu minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Doe de soep voor het serveren in mooie glaasjes en garneer met de basilicum, stukjes komkommer en tomaatjes.
Gazpacho - vegan soep

Geniet er van en geniet met mate van de zon! Veilig zonnen

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *