Wat is een serum en waar is het goed voor?

Vegan beauty - serum - wat is een serum?

regelmatig krijgen wij de vraag wat een serum nu eigenlijk is en waar het goed voor is. Een serum is een vloeistof/emulsie met een zeer hoge concentratie aan werkstoffen. Het is een extra boost voor de huid. Er zijn verschillende soorten, hydraterend, liftend,kalmerend etc.

Wat is een serum?

Een serum is een huidverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan werkzame stoffen. Waar een dagcrème of nachtcrème is bedoeld voor de dagelijkse verzorging van je huid. Kan een serum naast dagelijkse verzorging een specifiek huidprobleem aan te pakken. Heb je bijvoorbeeld last van littekens? Dan kan een serum een goede aanvulling op de dagelijkse verzorging van je huid vormen

Een serum werkt nooit zonder een ander product. Het heeft een ander product nodig om zijn werkstoffen af te kunnen geven. Bijvoorbeeld onder een masker, door de warmte van het masker kan een serum zeer goed zijn werkstoffen kwijt. Het kan ook prima onder een dag of een nachtcrème gebruikt worden. Breng het wel altijd aan op een gereinigde huid. Anders is het echt zonde van je dure product, omdat het dan niet kan worden opgenomen door de huid.

Wie kunnen serums gebruiken?

Iedereen kan een serum gebruiken … Man, vrouw, jong, wat ouder. Zolang je maar een serum kiest die bij jouw huidconditie past. Zo hoeft een mooie strakke huid geen liftend serum te gebruiken. Een hydraterend serum kan ieder huid wel gebruiken.

Ja nu zei ik net een strakke huid hoeft geen liftend serum te gebruiken, hier is echter één uitzondering. Namelijk een bruiloft. Ben je de bruid of één van de dag gasten? Dan is een liftend serum onder je make-up wel heel erg mooi. Deze trekt namelijk de fijne lijntjes uit je gezicht en zorgt dat je gezicht de hele dag mooi strak blijft. Gebruik dit echter niet te vaak en alleen voor dit soort speciale gelegenheden.

Dagelijks of een kuurtje?

serum - wat is een serum - vegan huidverzorging - hoe kun je het beste je huid verzorgen

Een serum is een effectieve manier is om de huid een boost te geven. Dagelijkst gebruik wordt aanbevolen. Als je het dan ook nog eens gebruikt met een hydraterende crème, bereik je op een effectieve manier, snel resultaat.
Ook kun je ervoor kiezen om het in een kuur te gebruiken. Bij een kuur gebruik je het twee keer per dag. In de ochtend onder je dagcrème en in de avond onder je nachtcrème. Een kuur wordt vaak gebruikt om de huid, in bijvoorbeeld het voorjaar en najaar, van een oppepper te voorzien. Of juist na de vakantie om de huid te kalmeren, van de vele zon uren.

Je bepaald zelf het aantal kuren dagen

  • week
  • twee weken
  • zes weken maximaal voor een kuur.

Ons advies bij een kuurtje is, gebruik een serum dan minimaal een week en liever nog iets langer en niet langer dan zes weken achter elkaar. Voor het mooiste resultaat.

Hoe gebruik je een serum?

Een kun je ’s morgens als ’s avonds gebruiken op een gereinigde huid. Breng na het reinigen een paar druppels serum aan op de huid en verdeeld dit goed over het hele gelaat. Een serum is hoog geconcentreerd en daarom heb je maar een paar druppels van een serum nodig. Na het aanbrengen van het serum sluit je hem af met een gezichtsmasker, of een crème, welke een dag of een nacht is afhankelijk van het moment van de dag.

Hoe bewaar je een serum?

Een serum bevat een hoge concentratie werkzame stof. En serum zou daarom ook altijd in een donker (bruin of blauw glas) zitten. Heel soms zit het in een potje. Het beste is met een pipetje, dat is makkelijk voor het aanbrengen. Bewaar een serum altijd op een donkere en koeleplek.

Deze serums zijn o.a. vegan:

De 5 grootste voordelen van een serum nog even op een rijtje:

Twijfel je nog om een serum toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine? Wij zetten de voordelen nog eens voor je op een rijtje.

  • Een hoge concentratie aan effectieve werkstoffen
  • Zowel ’s nachts als overdag te gebruiken
  • Geeft je huid direct een boost
  • Dagelijks of als kuur in te zetten
  • Snelle opnamen van werkzame stoffen door de huid.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je een recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *