Rimpels weg smeren kan dat?

huidverzorging - rimpels voorkomen - vegan huidverzorging

Rimpels, fijne lijntjes, hangende oogleden, het hoort (helaas) allemaal bij het ouder worden. Ook kunnen er wratjes, vlekjes, haren en plekjes ontstaan die er eerder nooit zaten. Het proces van huidveroudering gaat heel natuurlijk en is niet te voorkomen, maar wel te vertragen.   De meeste dromen zijn bedrog, helaas deze ook. Nee een rimpel echt weg smeren met een crème lukt niet meer. Een crème kan wel rimpels voorkomen en iets verminderen. Je moet de rimpel zien als een elastiekje die slap wordt, die krijg je ook niet meer strak. Door een crème kan het elastiekje (de rimpel dus) wel een klein beetje strakker worden.     

Je kunt rimpels beter voorkomen

Bij het ouder worden horen nu eenmaal rimpels. Je kunt rimpels vertragen, maar niet voorkomen. Er zijn verschillende manieren om rimpels te vertragen:

  • Goede huidverzorging (dagelijks reinigen en verzorgen met een dag en een nachtcrème. Regelmatig scrubben en een masker gebruiken)
  • Goede zon bescherming
  • Niet roken
  • Voldoende slaap
  • Drink voldoende water

De grote boosdoeners voor huidveroudering

Sommige externe factoren zorgen ervoor dat de huid sneller verouderd. De grootste boosdoeners zijn de zon, roken, te weinig verzorging voor de huid en te weinig slaap. Roken zorgt voor een slechte doorbloeding o.a. hierdoor verliest de huid sneller stevigheid en elasticiteit. Dit zorgt ervoor de de rimpels eerder komen.  Ook slaap heeft een belangrijke rol. Als je te weinig slaapt kan de huid zich niet voldoende herstellen

Zonlicht bestaat uit UV-A, UV-B en UV- C straling. De UV- C is het schadelijkste van allemaal, maar bereikt de aarde (nog) niet.  UV-B zorgt voor de aanmaak van de melatonine en dus de bruine kleur. De UV-A zorgt voor de inwendige verbranding, deze voelen we echter niet. Ook als we al bruin zijn, dringt deze gewoon door in de huid. Daarom is het belangrijk de huid ook goed in te smeren met en hoge zonnefactor als je al bruin bent. Ook is de UV-A verantwoordelijk voor de huidveroudering.

UV-A straling

UV-A is straling is het gehele jaar aanwezig is. Ook in de herfst en winter dus. Veel mensen weten dit niet en denken dat de zon in de herfst en winter niet schadelijk is. De zon is in de winter wel minder sterk aanwezig, maar de UV- A (B ook) komen ook in de herfst en winter dus gewoon op onze huid. Deze straling wordt niet tegengehouden door wolken of ramen. UV-A staat bekend om de Anti-Aging. Van deze zonnestralen krijg je voornamelijk rimpels en dus een snelle huidveroudering. Ook is UV-A  de grootste boosdoener van huidkanker. UV-bescherming is dus belangrijk voor iedereen die de huid wil beschermen tegen huidveroudering en zonneschade.

Tegenwoordig zit in elke dagcrème een SPS factor, meestal van 15. Dit is voor de herfst en winter voldoende. In de zomer heb je echter een veel hoger sun facor nodig en is het aan te raden om dan een echte zonnebrandcrème te gebruiken. Je hebt speciale voor het gezicht.

Maar liefst één op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker en de meeste vormen van huidkanker zijn zongerelateerd! Zonbescherming kan dit grotendeels voorkomen. Massaal dus zonnebrandcrème smeren oen in de winter en herfst een dagcrème met factor! Bedenk je wel dat één keer smeren niet voldoende is voor de hele dag, al is het wel een goed begin.

De juiste gezichtsverzorging

Om rimpels te vertragen is het belangrijk je huid goed te verzorgen. Een nieuw truitje kun je kopen een nieuwe huidje niet, wees er dus zuinig op.    Wat is dan de juiste gezichtsverzorging? Elke dag reinigen en het liefst twee keer per dag. Iedere ochtend en avond. In de ochtend is het lekker met een fash wash onder de douche, daarna een verzorgende dagcrème aanbrengen. En ‘s avonds met een milk en lotion, je kunt daarna een nachtcrème aanbrengen.  En dan één a twee keer per week de huid extra te verzorgen met een peeling en een masker.  

Voldoende water drinken is altijd goed voor je lichaam. Voor de huid zorgt het voor hydratatie en het voert de afvalstoffen goed af.

2 thoughts on “Rimpels weg smeren kan dat?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *