Vegan Saucijzenbroodjes, hoe maak je die?

Vegan Saucijzenbroodjes - Vegan Saucijzenbroodjes – vegan eten – vegan magazine – vegan tijdschrift – vegan food – vegan lezen – vegan weetjes – veganistisch – veganistisch recept – vegan – veganistisch – vegan bladerdeeg hapjes – vegan finger food – Vega lifestyle magazine – vega tijdschrift

Deze vegan saucijzenbroodjes zijn erg lekker, voor de lunch of bij een tapas tafel. Ook op een verjaardag doen ze het erg goed! Dan maak ik er kleine hapjes van. En iedereen vind ze altijd erg lekker. En ze zijn super makkelijk te maken.

 

Vegan Saucijzenbroodjes wat heb je nodig voor 8 broodjes?

  • 8 plakjes bladerdeeg (deze zijn vegan)
  • 2 verse veganburgers van de AH (er zitten twee in 1 pakje)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • iets meer dan een halve theelepel  Herbamar (van A vogel)
  • 1 eetlepel plantaardige melk of olie

 

Vegan Saucijzenbroodjes hoe maak je het?

Zelf heb ik de diepvries bladerdeeg van Koopmans (origineel) gebruikt. Leg voor je begint 8 plakjes alvast buiten de vriezer

Pel de ui en snij deze in stukken, dan pureren met de staafmixer. Hier doe ik een klein beetje water bij.

Pers de knoflook en voeg dit bij de ui.

Doe hier ook de basilicum bij en pureer nogmaals alles goed.

Voeg de kruiden toe

Voeg de vegaburgers toe en meng alles met je handen goed door elkaar. Even goed kneden.

Verdeel het mengsel over de bladerdeeg plakjes en vouw ze dicht.

Strijk de plantaardige melk of olie over de broodjes

Doe de broodjes 30 minuten in de oven op 180 graden.

Durf te variëren!

Vegan Saucijzenbroodje - Vegan Saucijzenbroodjes – vegan eten – vegan magazine – vegan tijdschrift – vegan food – vegan lezen – vegan weetjes – veganistisch tijdschrift – veganistisch recept – vegan – veganistisch – vegan bladerdeeg hapjes – vegan finger food – Vega lifestyle magazine – vega tijdschrift
©Vega Lifestyle Magazine

Wil je er kleine broodjes van maken, snij ze dan voordat je ze in de oven doet in twee of drie stukken.

 

Vegan Saucijzenbroodje - Vegan Saucijzenbroodjes – vegan eten – vegan magazine – vegan tijdschrift – vegan food – vegan lezen – vegan weetjes – veganistisch tijdschrift – veganistisch recept – vegan – veganistisch – vegan bladerdeeg hapjes – vegan finger food – Vega lifestyle magazine – vega tijdschrift
©Vega Lifestyle Magazine

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel gerust op social media … Volg jij ons al op social media? Instagram, Facebook, Pinterest

Saucijzenbroodjes
Afdrukken

Vegan Saucijzenbroodjes

Vegan Saucijzenbroodjes, dit was wel iets wat ik echt miste. Maar nu ik ze zo makkelijk zelf kan maken!
Gang Snack
Porties 8

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 2 verse veganburgers van de AH
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • halve theelepel paprikapoeder
  • snufjes peper
  • halve theelepel Herbamare Original Kruidenzout
  • 1 eetlepel plantaardige melk of olie

Instructies

  • Zelf heb ik de diepvries bladerdeeg van Koopmans (origineel) gebruikt. Leg voor je begint 8 plakjes alvast buiten de vriezer.
  • Pel de ui en snijd deze in stukken, dan pureren met de staafmixer. Hier doe ik een klein beetje water bij.
  • Pers de knoflook en voeg dit bij de ui.
  • Doe hier ook de basilicum bij en pureer nogmaals alles goed.
  • Voeg de kruiden toe
  • Voeg de vegaburgers toe en meng alles met je handen goed door elkaar. Even goed kneden.
  • Verdeel het mengsel over de bladerdeeg plakjes en vouw ze dicht.
  • Strijk de plantaardige melk of olie over de broodjes
  • Doe de broodjes 30 minuten in de oven op 180 graden.

7 thoughts on “Vegan Saucijzenbroodjes, hoe maak je die?

  • Jenny de Root says:

    Wat een goed idee. Bedankt voor dit heerlijke recept!

  • Karine brouwer says:

    De foto trok mij gelijk aan. Wat zien ze er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer maken

    • Patricia says:

      5 sterren
      Super bedankt voor dit recept, al meerdere malen gemaakt en zelfs bij de vlees eters valt deze vegan versie erg in de smaak. Ze zijn dan ook zo op als ik ze maak.

      • Yvonne says:

        Bedankt voor je leuke reactie. En goed om te horen dat ze zo in de smaak vallen.

  • Chanelle says:

    Deze ga ik zo maken voor de kids. Lekkere woensdagmiddag… lunch!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating