Vegan Saucijzenbroodjes maak je gewoon lekker zelf
Deze vegan saucijzenbroodjes zijn erg lekker, voor de lunch of bij een tapas tafel. Ook op een verjaardag doen ze het erg goed! Dan maak ik er kleine hapjes van. En iedereen vind ze altijd erg lekker. En ze zijn super makkelijk te maken.
Vegan Saucijzenbroodjes wat heb je nodig voor 8 broodjes?
8 plakjes bladerdeeg (deze zijn vegan)
2 verse veganburgers van de AH (er zitten twee in 1 pakje)
1 ui
1 teentje knoflook
10 blaadjes basilicum
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel paprikapoeder
iets meer dan een halve theelepel Herbamar (van A vogel)
1 eetlepel plantaardige melk of olie
Vegan Saucijzenbroodjes hoe maak je het?
Zelf heb ik de diepvries bladerdeeg van Koopmans (origineel) gebruikt. Leg voor je begint 8 plakjes alvast buiten de vriezer
Pel de ui en snij deze in stukken, dan pureren met de staafmixer. Hier doe ik een klein beetje water bij.
Pers de knoflook en voeg dit bij de ui.
Doe hier ook de basilicum bij en pureer nogmaals alles goed.
Voeg de kruiden toe
Voeg de vegaburgers toe en meng alles met je handen goed door elkaar. Even goed kneden.
Verdeel het mengsel over de bladerdeeg plakjes en vouw ze dicht.
Strijk de plantaardige melk of olie over de broodjes
Doe de broodjes 30 minuten in de oven op 180 graden.
Durf te variëren!

©Vega Lifestyle Magazine
Wil je er kleine broodjes van maken, snij ze dan voordat je ze in de oven doet in twee of drie stukken.

©Vega Lifestyle Magazine
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
5 Reacties
Wat een goed idee. Bedankt voor dit heerlijke recept!
De foto trok mij gelijk aan. Wat zien ze er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer maken
Ze staan in oven
Ik heb ze gemaakt en ze zijn echt heerlijk.
Deze ga ik zo maken voor de kids. Lekkere woensdagmiddag… lunch!