Home Blog Groene tofu boek met tofu recepten

Groene tofu boek met tofu recepten

Geschreven door Vega Lifestyle
groene tofu boek

Toen we dit boek in onze persmap ontvingen waren we meteen geprikkeld en nieuwsgierig naar dit boek. Tofu recepten voor het ontbijt, bij en voorgerechten, lunch, diner en zelfs desserts van tofu. Helaas anders dan de voorkant doet denken is dit boek niet volledige vegan. Op de voorkant staat namelijk plantaardig. Er staan een paar gerechten met ei en vissaus in. Dat vinden wij wel jammer, maar dat mocht de pret voor de vele vegan gerechten niet drukken. Het boek is zeer vegan vriendelijk en zeer informatief over hoe je tofu kunt bereiden en welke soorten tofu er allemaal zijn.

Samenvatting

‘Groene tofu’ bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en –desserts.

Met het toepassen van meer tofu in je eetpatroon kom je aan je dagelijks benodigdheden aan ijzer en eiwit: of je nu vegetariër bent, veganist of gewoon minder vlees wilt eten, dit boek met meer dan 65 recepten op basis van tofu kan je helpen om voldoende eiwitten en ijzer in je voedingspatroon te brengen en je gezondheid een boost te geven. Met veel informatie over de voordelen, het gebruik en tips voor het koken met tofu en een uitgebreide toelichting op de verschillende manieren om tofu klaar te maken. Hierbij komen alle tofu varianten aan bod: van de stevige klassieke witte blokken tot tempeh en de wat zachtere zijdetofu.
‘Groene tofu’ bevat niet alleen recepten met tofu als hoofdgerecht, maar ook tofu-ontbijtjes en –desserts: meer dan 65 eiwitrijke tofurecepten zonder vlees of vis voor ontbijtjes, bij- en voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Wat vonden wij ervan?

De cover zelf is best saai en spreekt daardoor niet meteen aan. Wat wel meteen heel erg aansprak was het feit dat het over tofu ging. Zelf doen wij nog niet zo heel veel met tofe en dat willen we zeker wel gaan doen. Ook meer recepten gaan maken met tofu erin. Het was al even gezegd en we willen er ook niet teveel nadruk op leggen, maar wij hadden het 100% vegan verwacht. Het gaat om 5 recepten die niet vegan zijn, dus nog genoeg lekkers om wel te maken en uit te proberen. De recepten staan goed uitgelegd en met mooie foto’s. Foto’s van recepten vinden wij wel altijd erg belangrijk bij een recept. Op basis van de foto kies je vaak toch of je het gerecht gaat maken of niet. Het boek heeft ook een handig formaat. Wij gaan hier zeker veel inspiratie uithalen!

Handig om te weten

Bindwijze: Hardcover
Druk: 1
Verschijningsdatum: oktober 2019
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur: Amelia Wasiliev
Uitgever: Citrus
Vertaald door: S Maes Anaisa Bruchner
EAN: 9789462263413
Bol.com : Groene tofu“>Groene tofu is ook te koop bij Bol.com

Winactie …

Wij mogen onder onze lezers en social mediavolgers 3 boeken verloten. Hoe doe je mee?

De winactie loopt tot 5 januari 2020 … De winnaars krijgen een email. Reageer je niet binnen 48 uur, dan trekken we een nieuwe winnaar.

You may also like

5 Reacties

Fransien december 29, 2019 - 11:52 am

Ik doe graag mee met de verloting van het boek Groene Tofu

Reply
Anke december 29, 2019 - 1:34 pm

Ik doe heel graag mee met de winactie! Lijkt mij een super boek!

Reply
Roos december 29, 2019 - 6:57 pm

Ja, ik loot graag mee voor het tofu kookboek! Heb jullie pagina geliked, wat ik overigens graag deed! Wat een leuke dingen staan daarop! Ik heb alleen geen instagram… Hoop dat ik toch mee mag doen? Fingers crossed! En hopelijk binnenkort meer variatie met tofu!!!

Reply
Debbie Buutveld december 29, 2019 - 8:39 pm

Tof(u) boek! Ik doe heel graag mee!

Reply
Happy recipe Feelgoodrecepten voor lichaam en geest ... | Vega Lifestyle Magazine juli 29, 2020 - 4:18 pm

[…] Groene tofu boek met tofu recepten […]

Reply

Laat een berichtje achter