Home Blog Banana Pancakes

Banana Pancakes

Geschreven door Robin Fontijn

Banana pancakes zijn al een aantal jaar mijn favoriete ontbijtje als ik wat tijd heb in de ochtend. Het duurt ongeveer 20 minuten om ze te maken. Elke keer doe ik andere toppings op de pannenkoekjes zoals plakjes banaan of ander vers fruit, agave of kokosbloesemsiroop. Voor de basis van de pannenkoekjes heb je maar vier ingrediënten nodig die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Met dit recept maak je ongeveer vier pannenkoekjes

Wat je nodig hebt

  • 1 banaan
  • 100 gram bloem (meestal gebruik ik spelt)
  • 8 gram (1/2 zakje) bakpoeder
  • 120 ml plantaardige melk of water
  • Olie om in te bakken

Zo maak je ze!

Prak de banaan fijn in een bakje. Voeg hierbij de bloem en de bakpoeder toe en daarna een derde deel van de plantaardige melk. Meng dit door elkaar. Doe nu weer een derde deel bij het beslag en meng het goed door elkaar. Voeg nu de rest van de melk toe en meng tot een glad en luchtig beslag. Verwarm een koekenpan met wat olie, ik gebruik vaak kokosolie. Verdeel het beslag in vier delen over de pan en bak ze op laag tot medium voor totdat er belletjes ontstaan aan de bovenkant, draai ze om en bak totdat ze een goud-bruine kleur hebben. Stapel ze op een bordje of leg ze in een rijtje. Nu zijn ze klaar op er de toppings naar keuze op te doen (of niet). Op deze foto at ik ze met blauwe bessen die ik kort had gekookt met wat citroensap en op de pannenkoekjes zelf zitten plakjes banaan met wat agave siroop.

Misschien vind je het ook leuk om deze artikelen te lezen!

Mungbonen Burgers met Aquafaba Aioli De lekkerste veganistische pannenkoeken Witte chocolademousse met warm rood fruit

You may also like

Laat een berichtje achter