Vegan banketletter

vegan banketletter zo maak je het.

Vegan banketletter: Heerlijk avondje is gekomen …. Het sinterklaasfeest is een echt traditioneel Nederlandsfeest met vele leuke en lekkere tradities.Veel kinderen kijken dan ook al weken uit naar pakjesavond. De voorpret begint voor de kinderen al een paar weken voor pakjesavond. Namelijk op het moment dat Sinterklaas en alle Pieten weer met de stoomboot vanuit Spanje in Nederland aankomen. Een welkomstcomité van honderden kinderen, ouders, opa’s en oma’s staan klaar tijdens de intocht om Sinterklaas en de Pieten te ontvangen. Die gezichtjes vol spanning, zo geweldig om te zien. En dan nog eens de duizenden kinderen die aan de tv gekluisterd zitten. Alle kinderen binnen en buiten zingen de Sinterklaasliedjes uit volle borst mee. En dan na lang wachten en veel zingen is het eindelijk zover… Sinterklaas is aangekomen!

Een van de tradities die bij het Sinterklaasfeest horen zijn al die lekkernijen

En als vegan kun je gewoon lekker meegenieten van al dit lekkers. De meeste kruidnoten zijn vegan. Let wel op dat kruidnoten iets anders zijn dan pepernoten. In pepernoten zit vaak honing. Op onze website leggen we het verschil uit tussen kruidnoten en pepernoten.

We delen hier ook graag een aantal lekkere recepten met jullie, om er een heerlijk avondje van te maken.

Banketletter

De EkoPlaza verkocht vorig jaar vegan banketletters. Zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder en het is echt helemaal niet moeilijk!

Wat heb je nodig voor de vegan banketletter

 • 300 gram amandelspijs van Dr. Oetker, in blokjes of maak het zelf zie recept in kader.
 • 1,5 eetlepels plantaardige melk
 • 2 eetlepels sojamelk
 • 1 theelepel citroenrasp
 • diverse specerijen zoals kaneel en/of kardemom naar smaak
 • 3 vierkante plakjes bladerdeeg of een halve rol
 • 8 blanke amandelen

Amandelspijs

 • 100 g amandelmeel
 • 100 g suiker
 • 2 theelepels citroenrasp
 • 3 eetlepels water

Hoe maak je de vegan banketletter?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de amandelspijs door de melk en het citroensap. Kneed het geheel met je handen tot er een soepele egale massa ontstaat. Maak dan een lange rol van het spijs, wel iets korter dan het bladerdeeg.
 2. Leg het bladerdeeg op de bakplaat. Gebruik je de plakjes bladerdeeg leg ze dan aan elkaar en zorg dat ze goed met elkaar verbinden. Gebruik je bladerdeeg van de rol, snijd deze dan in de lengte door de helft. Zodat je een langwerpige rechthoek krijgt.
 3. Leg de spijs erin en rol deze dan mooi op. Je kunt er voor kiezen om hem recht te laten, of om er een letter van te vormen. Druk de amandelen in het deeg en bestrijk de rol met de sojamelk. Hierdoor gaat het geheel mooi glanzen.
 4. Bak de banketstaaf ongeveer in 30 minuten mooi goudbruin.

Deze is lekker voor bij de koffie, thee en limonade. Lekker zoet. We hebben ook nog een hartige banketletter gemaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *