Ga terug
vegan kipsate voor op de barbecue.
Afdrukken

Tempeh sate spiesjes voor op de barbecue

Ingrediënten

  • 250 gram tempeh
  • 11 eetlepels ketjap manis
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel sambal
  • 1 limoen
  • halve rode peper zonder zaadjes
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 200 gram kokosmelk
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels gebakken uitjes

Instructies

  • Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een kommetje. En meng het door elkaar. Knijp de limoen uit en voeg 1 eetlepel van het sap toe en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Leg de tempeh in de marinade en laat een paar minuten trekken.
  • Snijd de peper fijn
  • Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een pannetje en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg nu ook de knoflook (geperst) en de rode peper en de rest van het limoensap toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Je kunt ze nu gebruiken op de barbecue of bakken in een pan. (je kunt ze ook gewoon zo eten en dan rijst erbij serveren).
  • Schenk de satésaus erover als ze warm zijn en bestrooi ze de met de gebakken uitjes.