Ga terug
+ servings
super lekkere vegan pindasoep.
Afdrukken

Pindasoep

Lekkere versie met zoete aardappel
Gang Bijgerecht, lunch
Trefwoord pindasoep, zoete aardappel, zweedse balletjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 prei in halve maantjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1-1/2 rode peper fijngesneden, verwijder zaadlijsten als je niet van pittig houdt
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 200 gram zoete aardappel in blokjes
  • 1 zoete punt-paprika in stukjes
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • 125 gram pindakaas zonder stukjes
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 1 pakje zweedse vegan balletjes (optioneel)
  • olie
  • peper en zout

Garnering

  • taugé
  • 1 handje pinda's grof gehakt en ongezouten
  • bieslook naar smaak

Instructies

  • Verhit olie, fruit de prei, knoflook, gember en rode peper aan.
  • Doe de zoete aardappel en balletjes erbij, bak even mee, de bouillon nu toevoegen.
  • Breng aan de kook en laat rustig pruttelen tot de zoete aardappel zacht is geworden. Ongeveer 10-15 minuten. 
  • Voeg de pindakaas toe en verwarm.
  • Pureer glad met staafmixer. 
  • Doe de paprika in de soep en breng aan de kook, nog even 4 minuten.
  • Haal van warmtebron, doe kokosmelk erbij. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met taugé, bieslook en gehakte pinda's. 
    Eet smakelijk!