Print
Pindasoep
Lekkere versie met zoete aardappel
Gang Bijgerecht, lunch
Trefwoord pindasoep, zoete aardappel, zweedse balletjes
Voorbereidingstijd 5 minuten minuten
Bereidingstijd 15 minuten minuten
Servings 2
Author Jubinka
- 1 prei in halve maantjes
- 3 tenen knoflook geperst
- 1-1/2 rode peper fijngesneden, verwijder zaadlijsten als je niet van pittig houdt
- 1 eetlepel verse gember geraspt
- 200 gram zoete aardappel in blokjes
- 1 zoete punt-paprika in stukjes
- 500 milliliter groentebouillon
- 125 gram pindakaas zonder stukjes
- 150 milliliter kokosmelk
- 1 pakje zweedse vegan balletjes (optioneel)
- olie
- peper en zout
Garnering
- taugé
- 1 handje pinda's grof gehakt en ongezouten
- bieslook naar smaak
Verhit olie, fruit de prei, knoflook, gember en rode peper aan.
Doe de zoete aardappel en balletjes erbij, bak even mee, de bouillon nu toevoegen.
Breng aan de kook en laat rustig pruttelen tot de zoete aardappel zacht is geworden. Ongeveer 10-15 minuten.
Voeg de pindakaas toe en verwarm.
Pureer glad met staafmixer.
Doe de paprika in de soep en breng aan de kook, nog even 4 minuten.
Haal van warmtebron, doe kokosmelk erbij. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met taugé, bieslook en gehakte pinda's. Eet smakelijk!