Ga terug
+ servings
vegan risottoeen heerlijk recept
Afdrukken

Risotto met Kastanjechampignons

romig, zacht gerecht
Gang Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 150 gram risottorijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 250 gram kastanjechampignons in stukjes
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 100 gram wortel in kleine stukjes
  • 750 milliliter knoflookbouillon

Instructies

  • Verhit een pan met olijfolie, bak de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe, bak even en zorg dat alle korrels wat olie hebben. Voeg steeds kleine beetjes bouillon toe. Als het weer bijna droog is Voeg je weer bouillon toe.
  • In een andere pan de broccoli en wortel gaar koken. In een koekenpan de paddenstoelen gaar en goudbruin bakken.
  • Als de rijst bijna gaar is (ongeveer 20 minuten) eerst de doperwtjes meekoken. Daarna de rest van de groenten. Breng op smaak met zout en peper. 
    Smakelijk eten!