1kleinezoete aardappelgeschild en in kleine blokjes
1/2theelepelgroentebouillonpoeder
1/2eetlepelgroentebouillonpoeder
1eetlepelzonnebloemolie
2tenenknoflookgeperst
1rode peperzaadjes verwijderd en fijngesneden
1/2zoete puntpaprikain blokjes
150gramoesterzwammenin stukjes getrokken
1-2eetlepelzoutarme sojasaus
vers gemalen zwarte pepernaar smaak
1theelepelgeroosterde sesamolie
1handjeChinese koolgewassen ,gesneden
2bosuitjesgesneden
Gekaramelliseerde ui
1eetlepelzonnebloemolie
1uiin halve maantjes
1flinke snuflichtbruine basterdsuiker
1eetlepelzoutarme sojasaus
Instructies
Was de rijst goed in vergiet tot water helder is. Doe de rijst in middelgrote pan, voeg de zoete aardappel 1/2 tl bouillonpoeder en 250 ml koud water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, leg de deksel op de pan. Zet vuur laag en laat 20 minuten sudderen. Haal deksel van pan en roer de rijstkorrels los met vork.
Voor de gekaramelliseerde ui. Verhit wok op hoog vuur tot hij begint te roken. Schenk de olie erin, als de olie heet is Voeg de ui toe. Breng op smaak met de suiker. Laat 2-3 minuten zachtjes bakken, tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Doe de zoutarme sojasaus erdoor. Zet apart.
Spoel de wok af en Zet weer op het vuur. Voeg olie toe, de knoflook en rode peper erbij. Roerbak een paar seconden Voeg de paprika toe en roerbak 1-2 minuten.
Schep de gekookte rijst en zoete aardappel erbij en giet er 500 ml kokend water bij. Voeg de resterende 1/2 eetlepel bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Laat 8 minuten koken op middelhoog vuur.
Doe de oesterzwammen erbij en laat 2 minuten koken. De zoutarme sojasaus erbij, samen met zwart peper en geroosterde sesamolie. Roer tot slot de Chinese kool erbij en laat 40 seconden slinken.
Verdeel de rijstepap over 2 kommen en garneer met de gekaramelliseerde ui en bosui. Eet smakelijk