Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een middelgrote braadslee met bakpapier.
Meng het paprikapoeder met 4 eetlepels olijfolie.
Prik de miniaubergines rondom in met een vork of spies en leg ze samen met de sjalotjes in de braadslee.
Besprenkel ze met de gekruide olijfolie; keer ze tot ze bedekt zijn. Dek ze af met aluminiumfolie en rooster ze 45 minuten in de oven.
Verwijder de folie, roer en leg de kerstomaten tussen de aubergines en sjalotjes. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten, tot ze mooi verkleurd zijn en de tomaten openbarsten.
Spoel ondertussen de freekeh af met stromend water in een zeef. Doe hem in een pan en voeg 650 ml water en een snufje zout toe.
Breng het water aan de kook en laat de freekeh ongeveer 15 minuten sudderen, tot bijna al het water opgenomen is.
Voeg de kikkererwten 5 minuten voor het einde toe, zodat ze goed doorgewarmd worden.