Ga terug
+ servings
linzen currysoep
Afdrukken

Linzen currysoep

Gang Bijgerecht, lunch, Soep
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 150 gram linzen
  • 750 ml water
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1 tomaat
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel gele curry
  • 1 teen knoflook
  • 1 hand taugé
  • peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de uien en wortels in grove stukken en bak aan in de pan.
  • pers de knoflook en doe deze bij de pan in.
  • Ook de zongedroogde tomaten mogen erbij in.
  • Snij de tomaat in parten en ook bij de pan in. Laat dit alles even 5 minuten sudderen.
  • Zet het water op het vuur, breng dit aan de kook en doe er de linzen bij
  • Voeg nu de gele currypasta toe aan de groenten en laat nog weer 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Als de linzen gaar zijn, voeg de groenten
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper. Laat nog even pruttelen en verdeel de soep over 2 soepkommen en doe de taugé doorheen voor een lekkere bite