Curry en soep ik ben er dol op! Niet zo gek dus om dit eens te gaan combineren in een Linzen currysoep. Nu zijn de meeste soepen niet zo moeilijk om te maken. Deze soep ook niet, alleen deze vraagt wel net wat meer tijd. En ik kan je zeggen die tijd is deze soep meer dan waard!
Het duurt wat langer omdat je nog even de gele currypasta moet maken. Maar nog steeds is de soep zo klaar …
Gele currypasta
Het is het lekkerst om de gele currypasta apart te maken van de rest van de soep. Zo kunnen de smaken even goed trekken. Deze gele currypasta geeft echt een extra sensatie aan de soep. Het is en milde currypasta, zou jij graag wat meer pit in je soep willen? Dan kun je er wat sambal door doen of een pepertje naar smaak.
Hoe maak je deze gele currypasta dan? Onderaan dit artikel vind je het recept.
Linzen currysoep
Deze Linzen currysoep is niet alleen super lekker en leuk om te maken. Hij is ook nog eens heel erg voedzaam.
Het mooie van koken vind ik het doen met gevoel. Wil je meer ui in de soep, dan doe je dat gewoon. Een recept is een leidraad en het eindresultaat is wat jij lekker vind. Zolang je maar kookt met liefde en passie, dat zijn de belangrijkste ingrediënten.
Welke linzen gebruik ik dan, voor de linzen currysoep?
Welke linzen je gebruikt kies je zelf. Zelf gebruik ik meestal rode linzen en soms gele.
Linzen currysoep
Ingrediënten
- 150 gram linzen
- 750 ml water
- 2 uien
- 2 wortels
- 1 tomaat
- 3 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel gele curry
- 1 teen knoflook
- 1 hand taugé
- peper naar smaak
Instructies
- Snijd de uien en wortels in grove stukken en bak aan in de pan.
- pers de knoflook en doe deze bij de pan in.
- Ook de zongedroogde tomaten mogen erbij in.
- Snij de tomaat in parten en ook bij de pan in. Laat dit alles even 5 minuten sudderen.
- Zet het water op het vuur, breng dit aan de kook en doe er de linzen bij
- Voeg nu de gele currypasta toe aan de groenten en laat nog weer 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Als de linzen gaar zijn, voeg de groenten
- Pureer de soep en breng op smaak met peper. Laat nog even pruttelen en verdeel de soep over 2 soepkommen en doe de taugé doorheen voor een lekkere bite
Gele currypasta
Ingrediënten
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 geraspt klein uitje
- 1 kleine aardappel, fijngeraspt
- 4 eetlepels azijn
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 champignon, geraspt
Instructies
- Doe de kurkuma, paprikapoeder en de gemberpoeder bij elkaar in een kommetje. Voeg daar de azijn aan toe en meng het goed. Laat dit ongeveer 5 minuten trekken.
- Doe de ui, champignon, aardappel en de knoflook in een pan en bak dit even.
- Voeg alles bij elkaar en laat nog even een paar minuten in de pan pruttelen. En voeg het dan toe aan de rest van de groenten van de soep.
Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:
- Munt, wat is het precies?
- Veel gestelde vragen over Veganisme
- Wat is gelatine, waar wordt het voor gebruikt?
E-books
Wist jij dat wij ook super toffe vegan e-books hebben? Zo hebben wij een e-book voor, Halloween, sinterklaas, kerst. Pasen,, picknicken en barbecueën. En er is ook een gratis e-book, kijk snel!