Ga terug
+ servings
Gnocchi een heerlijk vegan recept
Afdrukken

Gnocchi met salieboter

Gang Hoofdgerecht, lunch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4
calorieën 1198kcal
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels geschild en in gelijke stukken en zacht gekookt
  • 150 gram bloem
  • 2 eetlapel edelgistvlokken
  • 1 snuf zout

Salieboter

  • 3-4 eetlepel boter
  • 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 10 verse blaadjes salie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroenrasp

Instructies

  • Als de aardappels gekookt zijn en dus zacht, afgieten, laat ze 10 minuten uitdampen. 
  • Stamp ze tot puree, voeg geleidelijk bloem, zout en edelgistvlokken toe. 
  • Vorm tot een deegbol, niet te lang kneden. De bol in tweeën splitsen, rol tot een lange worst van 2 cm. Snijd in stukjes van 2 cm. 
  • Breng water aan de kook met zout. Voegde gnocchi toe in delen. Ze komen naar boven drijven, dan zijn ze gaar.
  • Warm een koekenpan op laag vuur, de boter, knoflook en de salie. 
  • Als de salie begint te geuren kan de gnocchi erbij. Goed omscheppen zodat alle gnocchi bedekt is met boter. Verdeel over de borden.
  • Zout en peper naar smaak, garneer met citroenrasp. 
    Eet smakelijk! 

Nutrition

Serving: 4personen | Calories: 1198kcal | Carbohydrates: 194g | Protein: 30g | Fat: 30g | Fiber: 16g