Ga terug
+ servings
Pastinaakstamppot met little gem
Afdrukken

Pastinaakstamppot met little gem

Een heerlijke winterse stamppot
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Stamppot
Trefwoord pastinaak, sla, stamppot
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 500 gram pastinaak
  • 2 rode uien
  • 6 blaadjes salie, plus extra ter garnering
  • koolzaadolie
  • 4 kroppen little gem
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappels en de pastinaak en snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. Kook de aardappels met de pastinaak in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de koolzaadolie in een koekenpan en bak de rode ui op laag vuur in 5 minuten zacht.
  • Snijd de blaadjes salie fijn en bak kort mee met de rode uien.
  • Giet de aardappels en de pastinaak af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met de pastinaak en wat kookvocht tot een smeuïge puree.
  • Was de kroppen little gem en schud deze droog in een geurloze theedoek.
  • Snijd de kroppen little gem in repen van ongeveer 3 cm en meng door de puree voor een heerlijke stamppot.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Garneer met een paar blaadjes salie.
  • En geniet van je maaltijd