Pastinaakstamppot met little gem

Pastinaakstamppot met little gem

Pastinaakstamppot: Buiten wordt het steeds kouder en guurder. De winter komt steeds wat dichterbij. Dan is er niets lekkerder dan een goede stamppot.

Verschillende soorten stamppotten

Je kent die reclame vast nog wel, wat eten jullie? Stamppot en dat ging dan een paar dagen achter elkaar. Dat het ene kindje op een bepaald moment zegt, alweer!

En ja, stamppot kun je elke dag wel eten. Was het vroeger vooral boerenkool, hutspot, stamppot rauwe andijvie en zuurkool. Zijn er tegenwoordig heel veel lekkere variaties bij gekomen. Steeds dezelfde stamppot is ook maar saai, toch? Daarom deze super lekker pastinaakstamppot.

Pastinaakstamppot met little gem
Afdrukken

Pastinaakstamppot met little gem

Een heerlijke winterse stamppot
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Stamppot
Trefwoord pastinaak, sla, stamppot
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 500 gram pastinaak
  • 2 rode uien
  • 6 blaadjes salie, plus extra ter garnering
  • koolzaadolie
  • 4 kroppen little gem
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappels en de pastinaak en snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. Kook de aardappels met de pastinaak in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de koolzaadolie in een koekenpan en bak de rode ui op laag vuur in 5 minuten zacht.
  • Snijd de blaadjes salie fijn en bak kort mee met de rode uien.
  • Giet de aardappels en de pastinaak af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met de pastinaak en wat kookvocht tot een smeuïge puree.
  • Was de kroppen little gem en schud deze droog in een geurloze theedoek.
  • Snijd de kroppen little gem in repen van ongeveer 3 cm en meng door de puree voor een heerlijke stamppot.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Garneer met een paar blaadjes salie.
  • En geniet van je maaltijd

Dit lekkere recept van de Pastinaakstamppot komt uit het Sharon gaat lokaal

Wat dit kookboel zo leuk maak is dat het per voedingsmiddel ingedeeld is. Sharon gaat langs boeren, groente telers enzo. Deze worden ook kort uitgelicht in het boek. En dan volgen er een aantal recepten met dat voedingsmiddel. Bijvoorbeeld, mais, uien of pompoen. Helaas zitten er ook dierlijke dingen in zoals, vlees, vis, zuivel en eieren. Dat maakt dit boek voor veganisten een stuk minder aantrekkelijk. De vegan recepten die er in staan, zijn wel erg aantrekkelijk en net even anders dan anders.

Handig om te weten over Sharon gaat lokaal:

Dit is ook leuk om te lezen: