Diervriendelijke fashion

Diervriendelijke fashion

Hoe wee je of dat leuke jurkje of die toffe laarzen veganistisch zijn? Waar let je op en … Op al deze vragen geven wij je in dit artikel graag antwoord

Wat is diervriendelijke fashion?

Diervriendelijke fashion is fashion zonder dierenleed. Vegan topjes, jeans en dat ene toffe jurkje, maar ook je schoenen en de tassen. Er komen steeds meer merken bij die diervriendelijke materialen gebruiken voor hun kleding.

Kortom zolang het materiaal niet afkomstig is van een dier. Dan kun je als veganist deze kleding met kopen. Echter moet jezelf wel afvragen of je echt nieuwe kleding nodig hebt. En wat de impact op de wereld is van het kopen van je nieuwe kledingstuk.

Wol is minder diervriendelijk dan je denkt

Op verjaardagen krijg ik heel vaak de vraag, waarom ik dan geen wol wil dragen. Een schaap of ander dier heeft dat wol toch niet nodig en het schap wordt er toch niet door voor gemaakt?! Helaas gebeurd het vaak dat schapen mishandeld worden tijdens het scheren van de wol. Daarnaast geeft het scheren van de wol veel stress bij de dieren. En dit geldt ook voor kasjmier, mohair en pashmina. En laat dat lekkere zachte angoravest alsjeblieft ook hangen, je wil echt niet weten wat konijnen moeten doorstaan om jou dat heerlijke zachte vest te geven.

Lees hier alles over het Het leed achter wol …

Leer

Dat leer niet zo diervriendelijk is weten veel mensen helaas ook niet. Vaak wordt gedacht dat leer slachtafval is. Helaas is dit niet zo! Dieren koeien, hondjes of … worden speciaal gedood voor het leer van kleding, schoenen en tassen.

Daarom ben ik zo blij met dat er steeds meer vegan schoenen en tassen opties zijn.

Hier kun je alles lezen, Het leed achter leer … Wat zijn de alternatieven?

Dons

Misschien draag jij met dit koude weer wel een jas met dons. Of lig je ‘s avonds warm onder een donzen dekbed en een donzen kussen te slapen. De kans is groot dat jij er nooit bij stil gestaan hebt waar dit dons eigenlijk vandaag komt. En anders onder welke omstandigheden de dieren wiens verendek in deze producten zit, leven. Er komen steeds meer misstanden en dierenleed aan het licht bij de pluimveehouderij sector, waar eenden en ganzen gehouden worden en levend geplukt worden voor hun dons.

Het dierenleed dat achter jouw donzen kussen schuilt

Wat zijn dan onder andere de vegan alternatieven?

  • Hennep
  • Linnen
  • katoen
  • polyester
  • kurk
  • nylon
  • rubber
  • bamboe
  • ananasleer
  • bioplastic gemaakt van bijvoorbeeld suikerriet.