Verwarm een pan, olie verhitten, voeg kikkererwten toe. Bak op middelhoog vuur tot ze knapperig worden, 2-3 minuten. Voeg paprikapoeder, komijnpoeder, zout en uienpoeder. Bak nog eens 2 minuten. Leg dan op bakplaat, waar ze ruimte hebben.
In dezelfde pan, olie toevoegen, ui en zout erin. Bak op middelhoog, tot het karamelliseert. Duurt ongeveer 4-5 minuten. Doe nu de gember, knoflook en rode peper erbij. Zet je gas lager, 2 minuten baken tot geur vrij komt.
Passata mag er nu bij. Breng aan de kook. De gewassen quinoa kan erbij. Gemalen komijnpoeder toevoegen, de zoete aardappel er ook bij. Het gas mag weer hoger, water erbij, breng aan de kook. Gas weer lager, bedek en kook op laag vuur ongeveer 10 minuten. Dan 10 minuten onbedekt laten koken. Als er nog 5 minuten op de timer staat de maïs toevoegen en de oesterzwammen, goed mengen.
Zorg dat de quinoa goed is gekookt, anders nog even laten koken. Vuur mag uit. Doe de peterselie, 20 gram rozijnen en kikkererwten erdoor en mix goed.
Garneer met cashewnoten en de overgebleven 20 gram rozijnen.Smakelijk eten!