Ga terug
bloemkool mayonaise vegan recept
Afdrukken

Bloemkool Mayonaise

Gang Bijgerecht
Auteur Jubinka

Equipment

  • blender of high-speed blender

Ingrediënten

  • 250 gram bloemkool in roosjes
  • 50 gram cashewnoten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 eetlepel zout
  • 150 milliliter water
  • 1 eetlepel witte azijn
  • zwart gemalen peper vers, naar smaak
  • 1/4 eetlepel franse mosterd
  • 1/8 theelepel kurkuma
  • 1/16 theelepel zwart zout

Instructies

  • Doe de Bloemkool, cashewnoten, knoflook, zout en water in een pan, breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken, tot de Bloemkool gekookt is. 
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur zonder deksel. Doe de inhoud van de pan in de blender. Kijk even hoeveel kookvocht je nodig hebt. Ik had het allemaal nodig. Mix goed, witte azijn, peper,  mosterd, kurkuma en zwarte zout erbij. Mix tot het glad is. 
  • Proef even en kijk of het misschien nog iets nodig heeft.
  • Doe in een schone droge pot en bewaar ik de koelkast, laat 5 tot 6 uur rusten voordat je het gebruikt.
    Eet smakelijk!