Doe de gewassen rijst met vocht (1½ hoeveelheid vocht op 1 hoeveelheid rijst) in een smalle pan met dikke bodem. Zet de pan op hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst met een deksel op de pan in 8-10 minuten gaar worden.
Snijd de aubergine in plakjes en dan in vieren.
Verwarm de oven voor op 190 ° C (of 170 ° C hete lucht). Spreid de aubergine uit op een bakplaat en besprenkel met olie en zout en peper naar smaak aan beide kanten. Rooster ze gedurende 15-20 minuten en draai ze halverwege een keer om. Ze zijn klaar als ze donker goud en zacht zijn.
Snijd de tomaat grof en de ui (uien) klein. Rasp de gember en de knoflook tot een pulp. Halveer, ontpit en hak de rode peper in kleine stukjes.
Verhit 1 el olie in een soeppan en kook de uien op middelhoog vuur tot ze zacht en bleek goud zijn. Voeg de gember, knoflook en chili toe en kook nog 3 minuten. Voeg dan de kurkuma en koriander toe. Plet de kardemompeul (maar niet zo hard dat de peulen opengaan), voeg de hele peulen ook toe. Roer 1 minuut en voeg dan de tomaten toe.
Kook op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht beginnen te worden, roer en voeg dan de kokosroom, 185 ml water en de aubergine toe.
Breng tot net onder de kookpunt (als het kookt, zal de kokosnootroom schiften) en laat dan 15 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren. Voeg het limoensap toe en zout op smaak. Roer de koriander blaadjes erdoorheen en serveer met de rijst.