Spoel de rijst, laat uitlekken en zet opzij.
Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes, de groene en rode paprika in grote vierkante stukken een de sperziebonen in hapklare stukjes.
Doe 2 el olie in een paella , als je dit niet hebt gebruik een wok of diepe hapjespan. Fruit de ui en knoflook.
Voeg de goed uitgelekte rijst (anders spettert het) en de sperziebonen toe in de pan, bak dit 1 minuut en roer goed door.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe hierna de kurkuma, gerookte paprika en het laurierblad erdoor en blijf regelmatig roeren.
Bak tijdens het koken van de rijst in een andere pan de tempeh en paprika op hoog vuur lekker bruin. Voeg hieraan de sojasaus toe. Voeg dit toe aan de gare rijst.
Verwijder het laurierblad en gooi het weg. Doe als laatste de olijven en kappertjes erdoor.
Hak de peterselie fijn. Serveer met de peterselie en een kwart citroen per persoon (om zelf naar smaak eroverheen uit te knijpen)