Ga terug
+ servings
Afdrukken

Stamppot Spaanse boerenkool

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappelen
  • 1 zak boerenkool
  • 1 rode paprika
  • 100 gram vegan chorizo
  • 1 bakje vegan spekjes
  • 125 ml vegan crème fraiche
  • snufje zout en peper

Instructies

  • Was en schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar
  • Snijd ondertussen chorizo in stukjes, Verwarm in een pan (koekenpan) de chorizo en spekjes. Dit kan zonder olie of bakboter.
  • Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe aan de pan met spekjes en chorizo. Bak het tot alles gaar is.
  • Voeg dan de boerenkool in delen toe en roerbak zo’n 5 minuten. Blijf de groente continue omscheppen.
  • Giet de aardappels af en pureer ze. Roer de groente door de zoete aardappelpuree.
  • Breng op smaak met een snufje zout en peper. Serveer de stamppot Spaanse boerenkool direct.