Ga terug
+ servings
zoete aardappelsoep
Afdrukken

Zoete Aardappelsoep

Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 3 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 4 cm gember geraspt
  • 1/2 rode peper fijngesneden, voor pittig laat de zaadlijsten en pitjes erin
  • 2 eetlepel groene currypasta
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 750 gram zoete aardappel in stukjes
  • 250 gram wortel in stukjes
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • 250 milliliter (vegan) kookroom

Garnering

  • verse bieslook
  • 50 milliliter vegan kookroom
  • 1 handje geroosterde cashewnoten grog gehakt

Instructies

  • Verwarm de pan, olie erbij. Fruit de ui en knoflook, tot de ui begint te geuren en glazig wordt. 
  • Bij het uienmengsel gember en rode peper toevoegen. Even kort meebakken. De gemalen korianderzaad en groene currypasta toevoegen. Even 5 minuten mee koken. 
  • De zoete aardappel en wortel stukjes mogen erin. Dan de bouillon toevoegen. Breng aan de kook, temperatuur naar beneden en 25 minuten laten garen, tot de wortel en zoete aardappels zacht zijn.
  • Pureer de soep met staafmixer of in een blender. Kookroom erbij, nog even verwarmen. Doe in de kommen.
  • Garneer met wat Bieslook, gehakte nootjes en wat extra kookroom.
    Eet smakelijk!