Ga terug
+ servings
Teriyaki tempe een heerlijk vegan recept
Afdrukken

Teriyaki tempe

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2,5 cm verse gember geraspt
  • 1 ui in halve maantjes
  • 200 gram tempe in reepjes van 1 cm
  • 1 eetlepel sake
  • 200 gram broccoli in roosjes
  • 1 gele zoete puntpaprika in reepjes
  • 1 medium winterwortel in kwart en dan in blokjes gesneden
  • 1 snuf vers gemalen zwarte peper

Garnering

  • 1 eetlepel zwarte sesamzaad
  • 1 bosuitje in ringetjes

Saus

  • 1 eetlepel sake
  • 2 eetlepel mirin
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel ahornsiroop

Instructies

  • Alle ingrediënten voor saus in kom, roer goed, zet opzij.
  • Verwarm wok tot hij begint te roken, olie er dan in. Gember, knoflook en ui toevoegen, roerbak tot ze beginnen te geuren.
  • Tempeh erbij. Bak 30 seconden bruin aan 1 kant, omdraaien en nu de andere kant. Voeg sake toe. Wortel, broccoli en puntpaprika roerbak even kort mee. 
  • De saus erbij, breng aan de kook. Blijf erbij en blijf roeren, de saus zal zichtbaar indikken. Zwarte peper naar smaak en serveer.
  • Garneer met bosui en zwarte Sesamzaad. Lekker met rijst of bloemkoolrijst. 
    Eet smakelijk!