Ga terug
+ servings
veganistische Cassoulet
Afdrukken

Cassoulet

Gang diner, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans
Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blik gemengde bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik kikkererwten uitgelekt en afgespoeld
  • 150 gram oesterzwammen in stukjes
  • 250 milliliter groentebouillon 
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • zout en peper naar smaak

Garnering

  • 1 theelepel olie
  • 2 eetlepel panko
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1/2 citroen rasp

Instructies

  • Pan opwarmen, boter smelten, fruit de ui ongeveer 4 minuten. Doe de knoflook erbij, bak 1 minuut mee.
  • Bonen, kikkererwten, oesterzwammen, bouillon, laurier, rozemarijn, tijm erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Aan de kook brengen, laat 15 minuten inkoken zonder deksel. Met 3 minuten resterend bosuitjes toevoegen. 
  • Ondertussen wat olie in een verwarmde koekenpan. De panko goudbruin bakken, samen met de edelgistvlokken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • De cassoulet kan geserveerd worden, garneer met de panko-edelgist mengsel en de cotroenrasp. 
    Eet smakelijk!