Ga terug
–+ servings
verse tomatensoep met basilicum.
Afdrukken

Verse tomatensoep met basilicum

Porties 6 porties

Ingrediënten

  • 1,5 kilo tomaten
  • 500 gram winterpeen of wortels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 750 ml water
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Garnering

  • verse basilicum
  • gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de tomaten in een ovenschaal en doe deze 30 minuten in de oven wanneer de oven is voorverwarmd.
    Hou je van pittig? Doe dan wat gemalen peper over de tomaten.
  • Snijd de uien grof en pers de knoflookteentjes.
  • Doe een scheut olijfolie in een (soep)pan en voeg de uien toe en laat ze fruiten.
  • Schil de winterpenen en snijd deze in stukjes.
  • Voeg de winterpeen/wortels toe en laat even mee bakken met de uien.
  • Doe na een paar minuten de knoflook erbij. Meng alles goed door elkaar.
  • Laat een paar minuten meebakken.
  • Voeg het water het groentebouillonblokje en de chilipoeder toe roer goed door elkaar. En laat het geheel op laag vuur koken.
  • Haal de tomaten uit de oven en snijd ze door midden. Voeg ze toe aan de rest van de soep in de pan. Laat even kort koken en pureer de soep nu tot een geheel.
  • Doe de soep in kommen. Garneer met verse basilicum en versgemalen zwarte peper.