Ga terug
+ servings
Butter Tempeh Curry
Afdrukken

Butter Tempeh Curry

Porties 3
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 200 gram tempeh in stukjes
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 75 gram gegrilde paprika
  • 1 blik kokosmelk
  • 40 gram plantaardige boter
  • 15 gram peterselie fijngesneden
  • 1 handje rozijnen in kleine stukjes gehakt
  • couscous/rijst of quinoa voor erbij

Instructies

  • Verwarm een pan met flink wat olie, bak de tempeh goudbruin met een flinke snuf zout. Zet apart. 
  • De specerijen afmeten en in een kommetje alvast klaarzetten 
    Olie in de pan, fruit ui eerst en dan de knoflook, gember en de specerijen uit het kommetje. Roer goed door voor 2 minuten.
  • Tomatenblokjes en gegrilde paprika erdoor, sluit deksel en laat 25 minuten op medium laag pruttelen. 
  • Zout en peper je gerecht. Tempeh erbij, de kokosmelk en de boter doorroeren. Nog even aan kook brengen tot de gewenste dikte.
  • Haal van het vuur, voeg de peterselie en de rozijnen ptoe en roer goed, serveer met Couscous, rijst of quinoa.
    Eet smakelijk!