Ga terug
Appeljam zelf maken zo doe je dat.
Afdrukken

Appeljam met kaneel en amandelen

Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 500 gram appels klokhuis eruit en geschild
  • 250 gram geleisuiker
  • 1/2 citroen sap
  • 1 kaneelstokje
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 25 gram witte amandelen gehakt

Instructies

  • In een pan, op medium warmte, doe de amandelen een beetje aanbakken tot de geur vrij komt. 
  • Doe de appels, geleisuiker, citroensap, kaneelstokje, kardemom bij de amandelen. Meng goed. 10 minuten laten koken.
  • Blijf goed mengen, haal van vuur, kaneelstokje eruit halen. Pureer naar de juiste dikte.
  • Doe het mengsel in schone potjes. Zet ze dan ondersteboven zodat ze zich vacuüm kunnen zuigen. Compleet af laten koelen.
    Eet smakelijk!