Ga terug
+ servings
Eenpans quinoa vegan recept
Afdrukken

Eenpans Quinoa

Porties 4 personen
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 gram cherrytomaatjes in kwart gesneden
  • 1 gele zoete puntpaprika in stukjes
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 250 gram quinoa
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • 3 eetlepel edelgistvlokken
  • 100 gram doperwten
  • zout en peper naar smaak

garnering

  • 125 gram cherrytomaatjes in kwart gesneden
  • 10 gram peterselie
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 handje cashewnootjes gehakt

Instructies

  • Verwarm olie in pan, op middelhoog temperatuur. Fruit ui eerst tot karameliseerd, daarna knoflook 1 minuut tot het begint te geuren. Tomatenblokjes, 125 gram cherrytomaatjes en gele puntpaprika erbij, bak even mee.
  • Tomatenpuree, Italiaanse kruiden en chilivlokken erbij. Tip als het te droog is in de pan een scheutje water toevoegen. 
  • Quinoa toevoegen en de groentebouilon. Breng geheel aan de kook, laat vervolgens 10 minuten koken. Blijf regelmatig roeren.
  • Edelgistvlokken en doperwtjes de laatste 2 minuten erbij. Breng op smaak met zout en peper. Haal van vuur.
  • Peterselie toevoegen en goed roeren. Verdeel over 4 kommen, garneer met de overgebleven cherrytomaatjes, bosuitjes en gehakte cashewnoten.
    Eet smakelijk!