Ga terug
Vegan ragout maak je zo
Afdrukken

Vegan ragout pasteibakjes

Ingrediƫnten

  • 375 ml Koude groentebouillon 1 blokje groentebouillon met 375 ml gekookt water, wat afgekoeld is.
  • 50 gram plantaardige boter
  • 50 gram bloem
  • 1,5 eetlepels sherry of cognac
  • 2 eetlepels haverroom
  • Peper, naar smaak
  • 6 vegan pasteibakjes
  • 250 gram champignons

Instructies

  • Begin met het maken van de groentebouillon. Dan kan deze goed afkoelen.
  • Warm ondertussen de pasteibakjes op volgens de bereiding op de verpakking.
  • Smelt de plantaardige boter in een pannetje. Voeg dan de bloem toe. Roer de boter en de bloem ongeveer 2 minuten goed door elkaar.
  • Zet het vuur wat lager en voeg dan 1/3 van de groentebouillon toe en roer goed met garde. Voeg steeds een beetje meer van de groentebouillon toe. Net zolang tot alle groentebouillon op is.
  • Snijd de champignons in kleine stukjes. Bak ze kort en doe ze bij de rest. en roer het geheel goed door.
  • Voeg nu de sherry of cognac toe en roer het geheel tot een glad mengsel. Laat nog even twee minuutjes zachtjes pruttelen.