Vegan ragout pasteibakjes

vegan pastiebakjes

Vegan ragout ofwel vegan vol au vent is een feestje om te maken en om te eten. Meestal worden ragout pasteibakjes gegeten tijdens de kerst.

Vegan ragout

Je kunt de vegan vol au vent als voorgerecht maken, maar ook als hoofdgerecht. Zelf eet ik het altijd als voor of bijgerecht.

Pasteibakjes voor de kerst.

Wil je helemaal uitpakken tijdens de kerst, dan zijn deze kerst ragoutbakjes onwijs leuk. Vaak zijn er rond deze periode ook pasteibakjes in de vorm van een ster te verkrijgen bij verschillende supermarkten. Dat staat extra feestelijk en vaak zijn ze ook net iets kleiner. De grote ronde zijn vaak veel bakje en weinig ragout. De kerstboom en sterk zijn kleiner. De meeste pasteitbakjes zijn vegan. Kijk voor de zekerheid wel even op de verpakking.

vegan pastiebakjes

Vegan ragout zonder bakje

Je kunt deze ragout ook heel goed eten zonder een pasteibakje. Je kunt het dan bijvoorbeeld eten met rijst.

Serveer de vegan ragout pasteibakjes met een heerlijke salade, rijst, broodjes of gebruik het als voorgerecht voor de gourmet bijvoorbeeld, terwijl de pannetjes nog staan op te warmen kunnen jullie aan tafel alvast genieten van zo’n heerlijke vegan vol au ven.

Vegan ragout maak je zo
Afdrukken

Vegan ragout pasteibakjes

Ingrediënten

  • 375 ml Koude groentebouillon 1 blokje groentebouillon met 375 ml gekookt water, wat afgekoeld is.
  • 50 gram plantaardige boter
  • 50 gram bloem
  • 1,5 eetlepels sherry of cognac
  • 2 eetlepels haverroom
  • Peper, naar smaak
  • 6 vegan pasteibakjes
  • 250 gram champignons

Instructies

  • Begin met het maken van de groentebouillon. Dan kan deze goed afkoelen.
  • Warm ondertussen de pasteibakjes op volgens de bereiding op de verpakking.
  • Smelt de plantaardige boter in een pannetje. Voeg dan de bloem toe. Roer de boter en de bloem ongeveer 2 minuten goed door elkaar.
  • Zet het vuur wat lager en voeg dan 1/3 van de groentebouillon toe en roer goed met garde. Voeg steeds een beetje meer van de groentebouillon toe. Net zolang tot alle groentebouillon op is.
  • Snijd de champignons in kleine stukjes. Bak ze kort en doe ze bij de rest. en roer het geheel goed door.
  • Voeg nu de sherry of cognac toe en roer het geheel tot een glad mengsel. Laat nog even twee minuutjes zachtjes pruttelen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook