Ga terug
+ servings
vegan bitterballen
Afdrukken

Vegan bitterballen

Porties 14 bitterballen

Ingrediënten

  • 1 blikje jackfruit
  • 30 gram rijstbloem
  • 30 gram boter
  • 200 ml groentebouillon
  • 30 gram kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 1/2 kopje ongezoete plantaardige melk
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • olie om in te frituren
  • paneermeel

Instructies

  • Haal de jackfruit uit het blik en spoel deze af. Trek de jackfruit uit elkaar met twee vorken (dat is het handigste) in kleine sliertjes. Bestrooi de jackfruit met wat zout en peper.
  • Doe wat olie in de pan en fruit de jackfruit enkele minuten. Tot ze beginnen te kleuren. Haal ze van het vuur en laat ze even staan.
  • Smelt de boter in een steelpan. Voeg nu steeds een klein beetje van de rijstmeel toe, terwijl je met een garde het geheel roert. Ga door tot alles er door heen zit en je een mooie gladde roux hebt. Voeg nu de kurkuma toe en roer het er goed door heen.
  • Als je een mooie gladde roux hebt voeg dan de groentebouillon toe en blijf weer roeren tot alles weer glad is.
  • Roer de jackfruit er door en doe het geheel in een kom. Doe er wat huishoudfolie over of een deksel erop. Zet het nu voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Als de roux goed is opgesteven heb je een mooie ragout. Maak hier nu 14 ongeveer gelijke balletjes van.
  • Meng het kikkererwtenmeel met de plantaardige melk. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel. Doe dit in een diep bord of kommetje.
  • Doe ik een ander diep bord of kommetje de paneermeel.
  • Rol de balletjes één voor één door de melk met kikkererwtenmeel en dan meteen door de paneermeel. Leg even weg, pak een volgende balletje tot je ze allemaal gehad hebt. Dan herhaal je dit zeker nog 1 keer.
  • Nu zijn de vegan bitterballen klaar om gefrituurd te worden.