Ga terug
+ servings
Romige wortelsoep recept.
Afdrukken

Budget Romige Wortelsoep

Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 centimeter verse gember geraspt
  • 2 eetlepel olie
  • 1 kilo winterwortel in blokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 blokje groentebouillon 
  • 800 milliliter water
  • 200 milliliter vegan kookroom
  • 1 handsinaasappel uitgeperst

Garnering

  • 5-6 champignons in plakjes
  • 1 bosuitje in ringetjes

Instructies

  • Verwarm olie in grote pan. Fruit ui en gember 5 minuten. 
  • Voeg wortel en knoflook toe, bak 2 minuten mee. Vervolgens water, groentebouillon en Kookroom toevoegen. Breng aan de kook, laat 12 minuten doorkoken tot wortel zacht is. 
  • Ondertussen een koekenpan verwarmen met een beetje olie, bak de champignons even tot ze bruin zijn, zet apart.
  • Pureer soep met staafmixer of een blender. Na het blenden soep weer even aan de kook brengen. Roer nu de sinaasappelsap erdoor. Zout en peper naar smaak. 
  • Verdeel over 4 kommen garneer met de plakjes gebakken champignons en het bosuitje.
    Eet smakelijk!