Romige wortelsoep budgetvriendelijk …

Vegan romige wortelsoep recept

Soep eet ik vaak, ik vind het lekker en er zijn zoveel verschillende. Dit keer lekker budgetvriendelijke romige wortelsoep, ingrediënten die we allemaal kennen en je hoeft hem ook niet heel lang te koken.

Verwachting van de romige wortelsoep

Hoe kan het dat ik zo sceptisch ben?  Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik een soepliefhebber ben, dat ik al vele soorten heb geprobeerd en toch, nog steeds zet ik grote vraagtekens bij deze soep. Wortel vind ik lekker hoor, maar het is net als ik het meisje in de klas dat niet opvalt en wat verlegen naar de grond staart. Daarom denk ik dat ik er wat twijfels bij heb. De sinaasappelsap erin, wat zal dat doen en kan ik die smaak terugvinden in de smaak. Één ding hoop ik wel, dat het niet een te zoete soep wordt. Maar laat ik vooral mijn perspectief open houden, dan kan ie mij verrassen. Ik hoop dat ie dat ook gaat doen. Een lekkere soep, snel, makkelijk en budgetvriendelijk daar wil ik meer van.

Winterwortel voor in de romige wortelsoep

Deze wortel is groot en vlezig, bovendien lekker goedkoop. De binnenkant ie iets lichter van kleur. Winterpeen kun je makkelijk een paar weken thuis bewaren. Niet in de koelkast, op de fruitschaal is prima. In de 15e eeuw worden deze wortels als eerste geteeld in Nederland. Meerdere kruisingen later ging hij twee eeuwen daarna op reis in Europa. Deze oranje groenten bevatten calcium, magnesium, kalium, foliumzuur en fosfor. Ze helpen bij de opbouw van sterke tanden en botten. Een gezonde bloeddruk en behoud van gezond zenuwstelsel. 

Budget, maar nog wel lekker?

De soep is geblend, hij komt heerlijk bij elkaar, een prachtige oranje kleur. Hij past qua kleur perfect in de herfst, maar in de winter past ie ook goed. Een lekkere, dikke soep, romig, vers en ruikt heerlijk. De garnering is bedoeld om hem net even een zetje naar het volgende niveau te geven. De eerste hap, mag ik eerst de chef een compliment geven, ziet er goed uit!!!! Hij is wat zoet, sinaasappel geeft hem iets fris, die proef ik echt. De soep op zichzelf is heel zacht, Garnering vind ik een must, de structuur, die bite is er echt gaaf in. Heel erg lekker, zonder sinaasappel zou hij ook goed kunnen, maar dit is toch next level. Whoehoe lekker!

Romige wortelsoep recept.
Afdrukken

Budget Romige Wortelsoep

Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

 • staafmixer of blender

Ingrediënten

 • 1 ui gesnipperd
 • 1 centimeter verse gember geraspt
 • 2 eetlepel olie
 • 1 kilo winterwortel in blokjes
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 1 blokje groentebouillon 
 • 800 milliliter water
 • 200 milliliter vegan kookroom
 • 1 handsinaasappel uitgeperst

Garnering

 • 5-6 champignons in plakjes
 • 1 bosuitje in ringetjes

Instructies

 • Verwarm olie in grote pan. Fruit ui en gember 5 minuten. 
 • Voeg wortel en knoflook toe, bak 2 minuten mee. Vervolgens water, groentebouillon en Kookroom toevoegen. Breng aan de kook, laat 12 minuten doorkoken tot wortel zacht is. 
 • Ondertussen een koekenpan verwarmen met een beetje olie, bak de champignons even tot ze bruin zijn, zet apart.
 • Pureer soep met staafmixer of een blender. Na het blenden soep weer even aan de kook brengen. Roer nu de sinaasappelsap erdoor. Zout en peper naar smaak. 
 • Verdeel over 4 kommen garneer met de plakjes gebakken champignons en het bosuitje.
  Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen:

8 thoughts on “Romige wortelsoep budgetvriendelijk …

 • Claire says:

  Wat een lekker recept! Wij zijn ook dol op wortelsoep.

 • Linda schrijft 't op says:

  Oma maakt voor ons elke week verse soep. Wortel soep heb ik nog nooit op.

  • Yvonne says:

   Misschien dat recept door sturen naar oma. Is echt een aanrader om te maken en te eten.

 • Frederique says:

  Ok dit is misschien raar maar ik wist niet eens dat er wortelsoep bestond. Ik heb het nooit geproefd. Wel wortelsap en dat vind ik heerlijk!

  • Yvonne says:

   Dat is helemaal niet zo raar hoor, maar eigenlijk kun je van alle groenten wel een heerlijke soep maken. Zo kwam ik er laatst achter dat knoflooksoep ook echt lekker is. Ik kan je beide soepen zeker aanraden om een keer te maken.

 • Sanne says:

  Ziet er lekker uit. Nog nooit sinaasappel er in gedaan. Misschien toch eens proberen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating