Ga terug
tomatensaus zelf maken doe je zo
Afdrukken

Tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn (gedroogd)
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 a 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel de uien en snijd in ringen.
  • Snijd ook de tomaten in parten (4 stukken) Verdeel dan de uien en tomaten over de bakplaat
  • Pers de knoflook en doe deze ook op de bakplaat. Doe dan ook de kruiden en de olijfolie erbij en hussel het geheel goed door elkaar.
  • Bak de groenten dan 20 a 30 minuten in de oven.
  • Haal ze dan uit de oven en doe ze in een keukemachine of in een kom en dan met de staafmixer. Pureer de groenten en kruiden nu tot een mooie dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.