Ga terug
+ servings
Afdrukken

Vegan romige champignonsoep

Porties 4 porties
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 500 gram champignons helft witte, helft kastanje
  • 3 teentjes knoflook gekneusd
  • 1 ui in halve ringen
  • 100 gram cannellini bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 aardappel in hele dunne plakjes
  • 2 eetlepel olie
  • zot en peper naar smaak
  • 1200 milliliter groentebouillon 

Cashewcreme

  • 1/4 kop cashewnoten
  • 1/4 kop water
  • 2 eetlepel edelgistvlokken
  • beetje olie

Garnering

  • peterselie

Instructies

  • Borstel de champignons schoon. Haal de stam van alle champignons, zet apart met de helft van de champignons. De andere helft in dunne plakjes snijden.
  • Doe aardappel na het snijden in water, om de zetmeel er wat af te wassen. 
  • Zet pan op medium warmte, olie erbij. Ui en knoflook in de pan, bak voor 4 a 5 minuten. Aardappelplakjes kunnen erbij. De bonen, de stammen en kapjes van de champignons mogen er nu ook bij. Zout en peper, bak voor 4 minuten. 
  • Groentebouillon erbij. Breng aan de kook, laat pruttelen voor 10 minuten.
  • Cashewnoten en water in blender, zout peper, edelgistvlokken en olie erbij en blenden. Op hoog tot het een geheel is. 
  • Doe de cashewnotencrème bij de soep. Roer goed en breng weer aan de kook. 
  • Doe de soep in de blender. Blend goed tot het romig is en egaal. 
  • Een pan opwarmen, wat olie, de gesneden champignons, zout en peper naar smaak, bak voor 3 minuten.  
  • Giet de soep in de pan, goed roeren. 
  • Serveer met wat versgemalen peper, olijfolie en peterselie. 
    Eet smakelijk!