Borstel de champignons schoon. Haal de stam van alle champignons, zet apart met de helft van de champignons. De andere helft in dunne plakjes snijden.
Doe aardappel na het snijden in water, om de zetmeel er wat af te wassen.
Zet pan op medium warmte, olie erbij. Ui en knoflook in de pan, bak voor 4 a 5 minuten. Aardappelplakjes kunnen erbij. De bonen, de stammen en kapjes van de champignons mogen er nu ook bij. Zout en peper, bak voor 4 minuten.
Groentebouillon erbij. Breng aan de kook, laat pruttelen voor 10 minuten.
Cashewnoten en water in blender, zout peper, edelgistvlokken en olie erbij en blenden. Op hoog tot het een geheel is.
Doe de cashewnotencrème bij de soep. Roer goed en breng weer aan de kook.
Doe de soep in de blender. Blend goed tot het romig is en egaal.
Een pan opwarmen, wat olie, de gesneden champignons, zout en peper naar smaak, bak voor 3 minuten.
Giet de soep in de pan, goed roeren.
Serveer met wat versgemalen peper, olijfolie en peterselie. Eet smakelijk!