Ga terug
+ servings
Makkelijke, romige curry
Afdrukken

Makkelijke Romige Curry

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel garam masal
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 kop cashewnoten
  • 125 milliliter water
  • 375 gram tofu in blokjes
  • 2 eetlepel peterselie
  • 150 gram sperziebonen
  • 250 gram kleine champignons in kwart

Instructies

  • Verwarm olie in pan, doe de ui erbij en bak 5 minuten, roer regelmatig.
  • Doe kurkuma, komijnpoeder, garam masala, korianderzaad, zout, rietsuiker en knoflook erbij. Kook 1 minuut, roer constant. 
  • Blik tomatenblokjes erbij  zo ook de cashewnoten en water. Breng aan de kook en laat vervolgens 8 minuten pruttelen, roer af en toe.
  • Haal van vuur. Doe alles in een blender en blend op lage snelheid tot glad is.
  • In de wok bak de tofu aan beide kanten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet aan de kant. 
  • Doe de champignons en sperziebonen in de wok en bak 3 minuten, vervolgens de Curry erbij en de tofu. Laat 5 minuten pruttelen. 
  • Serveer met rijst, doe de peterselie over je gerechtje voor een frisse uitstraling. 
    Eet smakelijk!