Ga terug
+ servings
Vegan Rodelinzenbolognese
Afdrukken

Rodelinzenbolognese

Gang diner
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 150 gram gedroogde rode linzen
  • 1 winterwortel
  • 4 bleekselderijstengels
  • 1 grote uit
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • 400 gram gepelde tomaten (dat is 1 blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 takken verse rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • ± 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 paddenstoelenbouillonblokje
  • 2 volle eetlepels miso (75 g)
  • zout & peper uit de molen

Instructies

  • Snipper wortel, bleekselderij, ui en knoflook fijn (of haksel alles even in de keukenmachine). Verhit een scheut olie in een grote braadpan en fruit de boel op vrij hoog vuur 10 minuten onder af en toe omscheppen.
  • Breng intussen 500 ml water aan de kook in een pan met het paddenstoelenbouillonblokje. Doe daar de linzen in en laat op zacht vuur onder een deksel rustig sudderen.
  • Hak alvast de rozemarijn fijn.
  • Bak de tomatenpuree 1 minuut mee met de groente.
  • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen.
  • Voeg bliktomaten, rozemarijn, oregano, laurier, suiker en peper toe plus de complete inhoud van de linzenpan.
  • Laat op een laag pitje onder een deksel anderhalf uur sudderen. Zet het laatste half uur de deksel schuin op de pan indien de saus nog heel nat is.
  • Roer de miso even los met wat hete saus, meng dan door de pan. Proef op zout en peper.
  • Serveren: Met pasta naar keuze, en met vegan geraspte parmezaan.