Ga terug
–+ servings
zuurkoolsoep
Afdrukken

Zuurkoolsoep

Porties 4 kommen

Ingrediënten

  • 300 gram zuurkool (vers)
  • 1 zoete aardappel (ongeveer 250 gram)
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1,2 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes

Instructies

  • Doe wat olie in de pan. Snij de uien in stukjes en laat die fruiten in de pan. Als ze glazig worden doe je de komijnzaad erbij en fruit mee.
  • Schil en snijd de zoete aardappel. Voeg de aardappel met de helft van de zuurkool toe aan de pan. En laat samen met de uien en het komijnzaad ongeveer 5 minuten stoven.
  • Voeg na ongeveer 5 minuten het water en de bouillonblokjes toe. Roer goed door en voeg nu ook de tijm toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat daarna nog 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Zet het fornuis uit en pureer alles.
  • Snijd de rest van de zuurkool en voeg dit toe aan de soep, roer alles nog een keer goed door.