Ga terug
Wortel miso soep
Afdrukken

Wortel-Miso soep

Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 medium stukje gember grof gehakt
  • 3 medium winterwortels in plakjes
  • 1 prei in kleine stukjes
  • 1 zoetzure appel klokhuis eruit en grof gesneden
  • 1 tomaat in stukjes
  • 3-4 eetlepel miso
  • 2 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 100 milliliter santen
  • 1 liter groentebouillon 
  • 80 gram broccoli
  • 100 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Garnering

  • chilivlokken
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Zet pan op vuur, op medium, olie in de pan, gember en knoflook, bakken voor 3 minuten. Prei erbij, laat nog een 3 minuten aanfruiten. 
  • Appel en wortels kunnen erbij, bak voor 4 minuten. Doe de kruiden erbij en bak voor een paar minuten. 
  • Tomaat erbij, een paar minuten, roer goed. Santen erbij, roer goed. Groentebouillon mag er ook nu bij. Roer goed en zet vuur hoger zodat soep aan de kook komt. Laat vervolgens 15 minuten pruttelen. 
  • In de tussentijd,  verwarm pan, olie. Doe de broccoli en paddenstoelen in pan. Breng op smaak met zout en peper. Zorg dat ze wat kleur krijgen, dat duurt 6 tot 8 minuten. Zet aan de kant.
  • Doe de soep in de blender en zorg dat ie glad wordt. Doe de soep terug in de pan. Ahornsiroop erin en ook de miso, roer goed. 
  • Doe de broccoli en paddenstoelen in het midden van je kom waarin je serveert. De soep rond de groenten scheppen. 
  • Garneer met wat chilivlokken en gebakken uitjes. 
    Eet smakelijk!